1

Vrouw in de Media Awards 2021

"Om vrouwelijke experts en rolmodellen aan te moedigen zichtbaar in de media te zijn en redacties aan te moedigen om hen vaker dat podium te bieden"

Breng je stem uit

De nominaties voor de Vrouw in de Media Award 2021, de aanmoedigingsprijs You Go Girl en van de twaalf regionale media-awards zijn bekend. Deze awards zijn een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn 79 vrouwelijke deskundigen geselecteerd die in aanmerking komen voor één van de 14 prijzen.

Jij bepaalt met het uitbrengen van jouw stem wie zich het best heeft geprofileerd in de media. Vanaf 3 januari tot 28 januari is de stembus geopend. Waarna de jury zich (alleen voor de landelijke) nog buigt over de drie die de meeste stemmen hebben ontvangen.

Begin februari worden de winnaressen bekend gemaakt.

Landelijke awards

De jury van de landelijke Vrouw in de Media Award 2021 bestaande uit Marianne Verhoeven (hoofdredacteur maandblad Opzij en voorzitter van de jury), Ann-Lynn Hamelink (eindredacteur/presentatrice RTL-Z) en Maria Punch (stemcoach, presentatietrainer BNR-radio) heeft gekeken naar experts die zichtbaar in beeld waren bij de actuele thema’s die de boventoon voerden in het afgelopen jaar. Bij de keuze om hen te nomineren is gekeken naar hun opvallende aanwezigheid in 2021 in de landelijke media, hoe ze hun expertise deelden in talkshows, geschreven pers en social media.

De Vrouw in de Media Award wordt voor de dertiende keer uitgereikt. Eerder ging de prijs naar Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013) en Wanda de Kanter (2014 en 2015), Daphne Schippers (2016), Annemarie Heite (2017), Janneke Wittekoek (2018), Iva Bicanic (2019), Marieke Blom (2020).

Breng je stem uit

You Go Girl Award

Naast de Vrouw in de Media Awards reiken de initiatiefnemers voor de achtste keer de aanmoedigingsprijs You Go Girl-Award uit. Een prijs voor vrouwelijke deskundigen die effectieve stappen hebben gezet om in hun vak meer zichtbaar te worden in de – ook regionale – media, radio, tv, in kranten, tijdschriften en social media.  Hierbij is door dezelfde jury gekeken naar aandacht in de media in 2021, diversiteit in deskundigheid en groeipotentie. De YGGaward 2019 ging naar Heleen Lansink, melkveehouder. In 2020 is de award niet uitgereikt ivm de Coronacrisis. 

Breng je stem uit

Regionale Vrouw in de Media Awards

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award en de You Go Girl Award zal er dit jaar voor de vijfde keer een Vrouw in de Media winnares per provincie zijn. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media. Ook deze deskundigen zijn gekozen door jury's van journalisten, actief in de regionale media. In 2020 zijn deze awards niet uitgereikt ivm de Coronacrisis. 

Breng je stem uit

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord