1

VIDM Academy

Academy

Door media-aandacht groeit jouw status als deskundige. Het vergroot je zichtbaarheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als expert. Iedereen die alles uit het leven wil halen, iedereen die weet dat je maar een keer leeft? Die haalt eruit wat erin zit en pakt dat podium.  

Houd iets je nog tegen? Bijvoorbeeld onzekerheid over je verhaal of mening in het openbaar delen? Angst voor lastige vragen? Of wil je gewoon aan je performance werken? Tientallen kanjers van (media)trainers halen in de VIDM Academy jouw drempels weg en helpen je met sterkere zichtbaarheid.

Kies jouw online sessie!

De VIDM Academy wordt vormgegeven door een rijkdom aan vakmensen die klaar staan om jou verder te helpen met sterkere zichtbaarheid. De trainers hebben veel ervaring binnen hun specialisme en zijn hier naast VIDM dagelijks mee bezig.

Wil je de trainers buiten VIDM om boeken? Rechtstreeks contact opnemen met de trainers staat natuurlijk vrij. 

Scroll snel naar:
AugustusSeptemberOktoberNovemberDecemberJanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuli

Zet jezelf op de kaart met een opiniestuk

24 augustus 2022

Jouw opiniestuk in een dag- of vakblad of op hun website is een mooie kans om jezelf op het podium te hijsen. Een goed bereik, onder de aandacht van je potentiële doelgroep, gelezen door andere redacties: je slaat meerdere vliegen in een klap. Een klein percentage van de ingezonden opiniestukken wordt echter geplaatst. Iedere krant heeft weer eigen criteria maar er zijn gelukkig ook veel overeenkomsten. VIDM-oprichter Janneke van Heugten is regelmatig met opiniestukken in de dagbladen, waaronder NRC, Trouw en Volkskrant. Haar geheime wapen: journalist Ellen Kleverlaan. Ellen is een meester in het schrijven van opiniestukken en heeft er inmiddels flink wat mensen mee kunnen helpen. In deze sessie ontdek je waarom de stukken geschreven door Ellen bijna altijd geplaatst worden. Dat wil jij toch ook? Haal het maximale uit deze sessie en schrijf vooraf in 250 woorden de basis van jouw opiniestuk.

Info en aanmelden

Met je boek naar de media, van professional naar expert

15 september 2022

Je hebt kennis en ervaring, en wilt dit graag delen: op het podium, voor groepen, aan tafel bij de pers en in vakbladen. Hoe meer zichtbaar je bent, hoe groter de kans dat jij wordt gevraagd om je visie te delen. Een boek is voor elke expert het ideale marketinginstrument. Maar hoe krijg je van al je ervaring een goed en verantwoord boek? Waarover ga je schrijven en wat komt er kijken bij het boekproces? Deze en al je andere vragen komen aan bod.

Info en aanmelden

Spreken vanuit je hart

17 september 2022

Wat maakt een spreker authentiek? Wanneer wordt jouw doelgroep geraakt als je een verhaal vertelt? En hoe spreek je eigenlijk vanuit je hart?  Een uurtje theorie, een keer oefenen in break-outrooms en tot slot een kwartier vragen beantwoorden, wellicht kun je een eigen vraag meenemen!  Trainer Alexandra Smith is de oprichter van Fabel en Heartrise. Ze is een inspirerende spreker op het gebied van storytelling en ondernemerschap. Als verhaalcoach begeleidde ze diverse TEDx-sprekers, award winnende auteurs en tientallen bedrijven met hun verhalen. Als transformational life coach geeft ze o.a. trainingen spreken vanuit je hart. Ze reiste voorheen regelmatig naar Brussel en Luxemburg waar ze managers bij de Europese Commissie en Parlement trainde en coacht met hun presentaties. Tegenwoordig traint ze officieren van justitie met hun performance en verbinding maken met alle partijen binnen een rechtszitting. In haar werk combineert ze haar kennis van storytelling met haar achtergrond als theaterwetenschapper en -maker. Alexandra begeleidt en schrijft ook speeches. De afgelopen jaren schreef ze diverse boeken, waaronder Zelfstandige mét plezier, dat een maand lang in de top 100 best verkochte boeken op managementboek.nl stond. Ook werkte ze als zelfstandig columnist en interviewer voor kranten (o.a. nrc.next) en schreef ze jarenlang voor diverse magazines (Frame, Mark, Jan en Santé). Alexandra Smith is daarnaast al twintig jaar actief als model, actrice en presentatrice. Eind 2015 gaf ze een TEDx-talk over de kracht van het delen van persoonlijke verhalen.  

Info en aanmelden

Een interview leiden i.p.v. je te laten verleiden

23 september 2022

In deze volledig interactieve, spannende en entertainende sessie word je uitgedaagd, met minder woorden en betere verhalen meer impact in interviews te bereiken.  Elk interview is vol van verleidingen: Meer vertellen dan goed is. Braaf elke vraag beantwoorden i.p.v. je eigen boodschap centraal stellen. Je laten afleiden door de (kritische) vragen van de journalist.  DEZE SESSIE GEEFT JE IMPULS OM: •    de rode draad te blijven volgen en jouw KeyMessages overbrengen •    van “ja maar, nee maar” naar een duidelijke boodschap •    onderbrekingen (met goede intenties) voor je eigen message gebruiken •    headline-denken en spannende cliff-hangers   •    tips voor impactvolle statements als intro‘s voor interviews JE NEEMT MEE NAAR HUIS:  hoe je headlines zet, quotes en soundbites in de media krijgt   hoe je met een sterke inleidings statement van start gaat hoe je bij jouw kernboodschap blijft  hoe je interview prettig voor jezelf maakt 

Info en aanmelden

Radio-interview: learning by doing

14 oktober 2022

Een gesprek op de radio heeft zo zijn eigen 'wetten en regels'. In een exclusieve masterclass voor 4 deelnemers gaan we een radio-interview voorbereiden en doen. Alle cursisten krijgen een kans om geïnterviewd te worden. Je leert hoe je jouw boodschap compact kan brengen, waar je op kan letten in de voorbereiding, en hoe je in zo’n gesprek je expertstatus claimt. Ook leer je omgaan met lastige of onverwachte vragen. Een radio-interview kost meestal minder tijd dan een gesprek op tv maar heeft een groot bereik en is daarom een mooi en belangrijk podium!

Info en aanmelden

Professionele video‘s maken met je smartphone

19 oktober 2022

Leer zélf met je smartphone professionele video’s maken in deze praktische workshop van Geertje Algera. Video is tegenwoordig een belangrijke basisvaardigheid voor iedereen. De manier om letterlijk zichtbaar te worden, is een video op website of sociale media. En de beste camera is de camera die je bij je hebt! Je smartphone dus. In deze workshop leer je:  Een video van jezelf maken (geluid, licht, kader)  Shots maken van situaties Basis tips & tricks voor het filmen van video's met je smartphone 

Info en aanmelden

Maak je expertise zichtbaar op LinkedIn

3 november 2022

In vrijwel elk medialunch-gesprek dat Janneke van Heugten voert met journalisten valt minstens een keer het woord ‘LinkedIn’. Deze journalisten beschouwen LinkedIn als een handig en betrouwbaar platform om experts te vinden en te checken. Wil jij als expert door de juiste journalisten worden gevonden en een goede eerste indruk maken? Kom dan naar deze sessie. Ik deel tips om je profiel te verbeteren, waardoor je je kans om vaker in de media te komen vergroot.  

Info en aanmelden

Artikel schrijven voor beginners

17 november 2022

Heb jij altijd al een artikel willen schrijven in een vakblad, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ik neem je mee in het schrijf proces en help je structuur aan te brengen. Ik geef je tips om een aansprekend artikel te schrijven waarmee je lezers kan inspireren. Wij gaan in deze sessie ook zelf aan de slag met een eerste opzet voor jouw artikel voor een vakblad van jouw keuze. Marlies van Venrooij Ik ben hoofdredacteur van LoopbaanVisie, het vakblad voor de loopbaanprofessie. Ik wil graag een podium geven aan mensen die wat te vertellen hebben en nog niet zo goed weten hoe ze dat op papier kunnen zetten. Daarom begeleid ik regelmatig beginnende schrijvers om een aansprekend artikel te schrijven.  Door te schrijven leer je beter je mening en gedachten te formuleren. Dit helpt je ook om jezelf sterker te presenteren als gesprekspartner.

Info en aanmelden

Nu eindelijk Reels leren maken

30 november 2022

Wil jij werken aan je zichtbaarheid op Instagram? En groeien in het aantal volgers? Dan is het slim om Reels te gaan maken. Dit zijn korte verticale video's, die je maakt (edit) in de Instagram app. In deze sessie ga ik je leren hoe je Reels maakt.  Gebruik je Instagram nu nog voornamelijk voor het posten van foto's en stories, en wil je leren hoe je ook snel en simpel video's maakt voor Instagram? Dan is deze sessie dus voor jou! Voorkennis over het maken van video's is niet nodig, enthousiasme wel.  Wat je gaat leren:  Jezelf filmen  Enkele shots achter elkaar plakken met muziek  Een video maken bestaande uit foto's met muziek Een versnelde en een vertraagde video maken met muziek  In Instgram Reels kun je gratis muziek gebruiken, tekst en titels plaatsen en Gif'jes (plaatjes) op je video plakken. Ook kun je voice over gebruiken. Dansjes zijn beslist NIET nodig. 

Info en aanmelden

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord