1

VIDM Academy

Academy

Door media-aandacht groeit jouw status als deskundige. Het vergroot je zichtbaarheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als expert. Iedereen die alles uit het leven wil halen, iedereen die weet dat je maar een keer leeft? Die haalt eruit wat erin zit en pakt dat podium.  

Houd iets je nog tegen? Bijvoorbeeld onzekerheid over je verhaal of mening in het openbaar delen? Angst voor lastige vragen? Of wil je gewoon aan je performance werken? Tientallen kanjers van (media)trainers halen in de VIDM Academy jouw drempels weg en helpen je met sterkere zichtbaarheid.

Kies jouw online training!

De VIDM Academy wordt vormgegeven door een rijkdom aan vakmensen die klaar staan om jou verder te helpen met sterkere zichtbaarheid. De trainers hebben veel ervaring binnen hun specialisme en zijn hier naast VIDM dagelijks mee bezig.

Wil je de trainers buiten VIDM om boeken? Rechtstreeks contact opnemen met de trainers staat natuurlijk vrij. 

Scroll snel naar:
DecemberJanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovember

Hoe kun je social media inzetten voor meer publicaties?

12 december 2023

Social media zijn een rijke bron aan inspiratie voor journalisten en redacties. Ze vinden er bijzondere verhalen, ontdekken er nieuwe deskundigen en blijven op een vaak vermakelijke manier op de hoogte van onderwerpen waar ze programma-items of artikelen over maken. Voldoende reden voor jou dus om ook journalisten in je achterhoofd te houden als je content deelt op social media.  Tijdens de sessie vertelt Chau je hoe je social media in kunt zetten, zodat je beter opvalt en meer publicaties gaat krijgen. 

Info en aanmelden

Schrijf je beste business boek ooit in 10 weken

10 januari 2024

Ondernemers met een eigen boek weten dat het hun beste marketinginstrument is, voor zichzelf en hun bedrijf. Door je kennis op een gedegen en onderscheidende manier in een boek te gieten, maak je jezelf veel aantrekkelijker voor redacties. Maar zoals velen heb je een business die aandacht vraagt. Hoe voorkom je dat je je tijd verdoet met het schrijven aan een boek dat uiteindelijk niet wordt gepubliceerd?  Tijdens de sessie deelt Bianca met jou hoe je in tien weken je boek schrijft, zodat je er al razendsnel de vruchten van kunt plukken. 

Info en aanmelden

Hoe vlog je jezelf in de kijker van de journalist?

12 januari 2024

Als redacteuren van talkshows op zoek zijn naar deskundigen, kijken ze naast expertise ook naar wie er makkelijk praat. Wie komt er goed over op beeld? En wie kan een onderwerp in begrijpelijke taal overbrengen? Er wordt in de zoektocht dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de video’s die er van deskundigen te vinden zijn. Als je vlogs online hebt staan, heb je streepje voor.  Tijdens de sessie vertelt Harmke je tijdens hoe je jezelf in de kijker van de journalist vlogt. 

Info en aanmelden

Baas over eigen boodschap

16 januari 2024

Wat doe je als een journalist begint te prikken in jouw verhaal, ineens een andere weg inslaat, of een vooringenomen vraag stelt? In een mediaoptreden is het altijd een kwestie van halen en brengen. Soms horen daar ook lastige vragen bij. Die vragen worden een stuk minder lastig als je weet dat je op verschillende manieren kan reageren. En dat is precies waar we mee aan de slag gaan in de sessie Baas over eigen boodschap: regie houden en je punt maken! Dit is een interactieve sessie geschikt voor deelnemers die al enige ervaring hebben met mediaoptredens en toe zijn aan een next level. 

Info en aanmelden

Onweerstaanbare persberichten schrijven

25 januari 2024

Een goed persbericht is goud waard. Want als journalisten jouw nieuws interessant vinden, kan dat in korte tijd veel media-aandacht opleveren. Maar hoe schrijf je een tekst die de aandacht vangt én vasthoudt? En niet – zoals 75% van de persberichten – in de prullenbak belandt?   In deze training leer je onweerstaanbare persberichten te schrijven. We kruipen in de huid van journalistiek Nederland en zetten de belangrijkste do’s-and-don’ts op een rijtje. Aan bod komen vragen als: Wat maakt een onderwerp nieuwswaardig? Hoe bouw je je persbericht slim op? Hoe schrijf je een pakkende lead? Waarom zijn verleidelijke koppen zo belangrijk (en hoe bedenk je ze)? Hoe spreek je de taal van journalisten?   Een sessie vol slimme schrijftechnieken, handige tips, korte opdrachten en persoonlijke feedback. Voor professionals en ondernemers die met meer gemak en plezier free publicity willen genereren.

Info en aanmelden

Bouw een krachtig journalistennetwerk

18 maart 2024

Als er íets belangrijk is voor zichtbaarheid in de media, dan is het wel het hebben van een krachtig netwerk van journalisten, (hoofd)redacteuren en andere mediaprofessionals. Mensen die jou verder kunnen helpen met aandacht in offline en online media én voor wie jij van grote waarde bent. Want echt netwerken is natuurlijk tweerichtingsverkeer en dient niet alleen jouw doelen. Hoe bouw je zo'n krachtig netwerk slim op en laat je het groeien? Wat doe je om de connectie voor jullie beiden van grote waarde te maken? En welke manieren van netvliesmanagement pas je toe, ofwel: hoe blijf je in beeld zodat iemand aan jou denkt bij een relevante mediavraag? Dit en meer komt aan bod in deze bijzonder praktische sessie.

Info en aanmelden

Artikel schrijven voor beginners

10 april 2024

Heb jij altijd al een artikel willen schrijven in een vakblad, maar weet je niet waar je moet beginnen? Marlies neemt je mee in het schrijfproces en helpt je structuur aan te brengen. Tijdens deze training ontvang je tips om een aansprekend artikel te schrijven waarmee je lezers kan inspireren. Ook ga je aan de slag met een eerste opzet voor jouw artikel voor een vakblad naar jouw keuze.

Info en aanmelden

Professionele video‘s maken met je smartphone

17 april 2024

Leer zèlf met je smartphone professionele video's maken in deze praktische workshop van Geertje. Video is tegenwoordig een belangrijke basisvaardigheid voor iedere deskundige. De manier om letterlijk zichtbaar te worden, is een video op je website of sociale media. En de beste camera is de camera die je bij je hebt! Je smartphone dus. In deze workshop leer je: Een video van jezelf maken (geluid, licht, kader) Mooie en interessante shots maken van events, producten (zoals een boek) of je dagelijks leven Basis tips en tricks voor het filmen van video's met je smartphone

Info en aanmelden

Talkshowtraining

3 juni 2024

De telefoon gaat. Een redacteur van een talkshow wil een goede gast regelen - anders ontploft haar talkshowhost. Ben jij die goede gast? Heb jij een pakkend verhaal, een uitgesproken mening, kun je omgaan met lastige vragen? Een wervelende training als voorbereiding op jouw zichtbaarheid in de media.

Info en aanmelden

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord