1

VIDM Academy

Academy

Door media-aandacht groeit jouw status als deskundige. Het vergroot je zichtbaarheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als expert. Iedereen die alles uit het leven wil halen, iedereen die weet dat je maar een keer leeft? Die haalt eruit wat erin zit en pakt dat podium.  

Houd iets je nog tegen? Bijvoorbeeld onzekerheid over je verhaal of mening in het openbaar delen? Angst voor lastige vragen? Of wil je gewoon aan je performance werken? Tientallen kanjers van (media)trainers halen in de VIDM Academy jouw drempels weg en helpen je met sterkere zichtbaarheid.

Kies jouw online sessie!

De VIDM Academy wordt vormgegeven door een rijkdom aan vakmensen die klaar staan om jou verder te helpen met sterkere zichtbaarheid. De trainers hebben veel ervaring binnen hun specialisme en zijn hier naast VIDM dagelijks mee bezig.

Wil je de trainers buiten VIDM om boeken? Rechtstreeks contact opnemen met de trainers staat natuurlijk vrij. 

Scroll snel naar:
MaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecemberJanuariFebruari

Met je boek naar de media, van deskundige naar autoriteit

29 maart 2023

Je bent de kennisleider in jouw vakgebied en draait al heel wat jaren mee. Het enige wat nog ontbreekt is de vierde poot van jouw stoel, waarmee jij jouw kennis, visie en ervaring kunt delen: op het podium, voor groepen, aan tafel bij de pers en in vakbladen. Hoe meer zichtbaar je bent, hoe groter de kans dat jij wordt gevraagd om je visie te delen. Die ontbrekende poot van jouw troon is een boek: voor elke expert het ideale marketinginstrument. Maar hoe begin je met schrijven? Hoe krijg je zo effectief mogelijk jouw kennis vanuit je hoofd in de computer? Op een manier die opvalt bij pers & media? En wat komt er kijken bij het boekenproces? Deze en al je vragen komen aan bod bij deze interactieve sessie.

Info en aanmelden

Camera Ready in 15 minuten

4 april 2023

Stevig in je schoenen met een krachtige, professionele én eigen uitstraling. Laat aan de buitenkant zien waar je aan de binnenkant voor staat. Door tussenkomst van apparatuur valt een groot gedeelte van je uitstraling weg. Je ziet er al snel flets en vermoeid uit terwijl je dat niet bent. Voorkom een bleke uitstraling met roodheid en donkere kringen. Leer hoe je met 5 tips, in een handomdraai stralend voor de dag komt. Wat is het geheim van foundation, hoe voorkom je donkere kringen en hoe zorg je dat je energiek in beeld komt. Zelfvertrouwen zit voor een groot gedeelte in goed voor de dag komen. Ik help je een top indruk maken. 

Info en aanmelden

Bouw een krachtig journalistennetwerk

26 april 2023

Als er íets belangrijk is voor zichtbaarheid in de media, dan is dat wel het hebben van een krachtig netwerk van journalisten, (hoofd)redacteuren en andere mediaprofessionals. Mensen die jou verder kunnen helpen met aandacht in offline en online media én voor wie jij van grote waarde bent. Want echt netwerken is natuurlijk tweerichtingsverkeer en dient niet alleen jouw doelen. Hoe bouw je zo’n krachtig netwerk slim op en laat je het groeien? Wat doe je om de connectie voor jullie beiden van grote waarde te maken? En welke manieren van netvliesmanagement pas je toe, ofwel: hoe blijf je in beeld zodat iemand aan jou denkt bij een relevante mediavraag? Dit en meer komt aan bod in deze bijzonder praktische sessie.

Info en aanmelden

Hijs jezelf op het podium met een opinieartikel

11 mei 2023

Jouw opinieartikel in een dag- of vakblad of op hun website is een mooie kans om jouw deskundigheid te tonen en daarmee zichtbaar te zijn. Een goed bereik, onder de aandacht van je potentiële doelgroep, gelezen door andere redacties: je slaat meerdere vliegen in een klap. Een klein percentage van de ingezonden opiniestukken wordt echter geplaatst. Iedere krant heeft weer eigen criteria maar er zijn gelukkig ook veel overeenkomsten. VIDM-oprichter Janneke van Heugten is regelmatig met opiniestukken in de dagbladen, waaronder NRC, Trouw en Volkskrant. Haar geheime wapen: journalist Ellen Kleverlaan. Ellen is een meester in het schrijven van opiniestukken en heeft er inmiddels flink wat mensen mee kunnen helpen. In deze sessie ontdek je waarom de stukken geschreven door Ellen bijna altijd geplaatst worden. Ellen neemt je mee in de voorbereiding ervan als ook het daadwerkelijke schrijven van een goede tekst.

Info en aanmelden

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord