1

VIDM Academy

Academy

Door media-aandacht groeit jouw status als deskundige. Het vergroot je zichtbaarheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als expert. Iedereen die alles uit het leven wil halen, iedereen die weet dat je maar een keer leeft? Die haalt eruit wat erin zit en pakt dat podium.  

Houd iets je nog tegen? Bijvoorbeeld onzekerheid over je verhaal of mening in het openbaar delen? Angst voor lastige vragen? Of wil je gewoon aan je performance werken? Tientallen kanjers van (media)trainers halen in de VIDM Academy jouw drempels weg en helpen je met sterkere zichtbaarheid.

Kies jouw online sessie!

De VIDM Academy wordt vormgegeven door een rijkdom aan vakmensen die klaar staan om jou verder te helpen met sterkere zichtbaarheid. De trainers hebben veel ervaring binnen hun specialisme en zijn hier naast VIDM dagelijks mee bezig.

Wil je de trainers buiten VIDM om boeken? Rechtstreeks contact opnemen met de trainers staat natuurlijk vrij. 

Scroll snel naar:
SeptemberOktoberNovemberDecemberJanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustus

Hoe vlog je jezelf in de kijker van de journalist?

29 september 2023

Als redacteuren van talkshows op zoek zijn naar deskundigen, kijken ze naast expertise ook naar wie er makkelijk praat. Wie komt er goed over op beeld? En wie kan een onderwerp in begrijpelijke taal overbrengen? Er wordt in de zoektocht dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de video’s die er van deskundigen te vinden zijn. Als je vlogs online hebt staan, heb je streepje voor.  Tijdens de sessie vertelt Harmke je tijdens hoe je jezelf in de kijker van de journalist vlogt. 

Info en aanmelden

Verpak je succes!

2 oktober 2023

Help, wat trek ik aan? Wist je dat dit vaak de eerste reactie is als iemand uitgenodigd wordt voor een presentatie of tv-optreden? Een hele logische reactie. Want of je het wilt of niet, hoe je eruitziet bepaalt voor een groot deel hoe je verhaal door de luisteraar wordt ontvangen. Daarom is het zo belangrijk om jouw appearance af te stemmen op je inhoudelijke verhaal en kwaliteiten. In deze sessie leer je hoe je de kleding die je draagt inzet als een strategische tool waarmee je sneller overtuigt en de connectie maakt met je publiek.

Info en aanmelden

Camera ready in 15 minuten

10 oktober 2023

Stevig in je schoenen met een krachtige, professionele én eigen uitstraling. Laat aan de buitenkant zien waar je aan de binnenkant voor staat. Door tussenkomst van apparatuur valt een groot gedeelte van je uitstraling weg. Je ziet er al snel flets en vermoeid uit terwijl je dat niet bent. Voorkom een bleke uitstraling met roodheid en donkere kringen. Leer hoe je met 5 tips, in een handomdraai stralend voor de dag komt. Wat is het geheim van foundation, hoe voorkom je donkere kringen en hoe zorg je dat je energiek in beeld komt. Zelfvertrouwen zit voor een groot gedeelte in goed voor de dag komen. Ik help je een top indruk maken. 

Info en aanmelden

Zet jezelf op de kaart met een opiniestuk

16 oktober 2023

Jouw opiniestuk in een dag- of vakblad of op hun website is een mooie kans om jezelf op het podium te hijsen. Een goed bereik, onder de aandacht van je potentiële doelgroep, gelezen door andere redacties: je slaat meerdere vliegen in een klap. In deze sessie deel ik de belangrijkste punten uit de e-learning Opiniestuk schrijven. Leer een basis voor je opiniestuk neer te zetten waar de redacties om staan te springen; Voorkom dat je veel tijd en energie kwijt bent zonder resultaat en ontdek hoe jouw stuk wel opgepikt gaat worden door de redactie; Ontdek hoe je met 1 opiniestuk bij vele redacties op de radar komt zonder al die redacties te hoeven benaderen. Haal het maximale uit deze sessie en schrijf vooraf in 250 woorden de basis (stelling en argumenten) van jouw opiniestuk. Dan krijg je tijdens de sessie direct concrete verbeterpunten en feedback en heb je na de sessie alles in handen voor een sterk opiniestuk. Wil jij door jouw opiniestuk in de kaartenbakken van de redacties komen? Meld je dan aan voor deze sessie!   (100+ Google reviews)  

Info en aanmelden

(Her)definieer jouw persoonlijke blauwdruk (de blueprint storyline)

16 oktober 2023

Wat is jouw visie over de wereld en over jezelf. Wat is de reden waarom jij in de media wilt komen? Wat is de werkelijke essentie van jouw verhaal? Journalisten prikken er snel doorheen als een verhaal wankel is. Daarom is het extra belangrijk dat je bewust bent van de bron van je verhaal. Het verhaal wat er altijd al is geweest en de fundering vormt van alles waar jij doet. Tijdens de Vaker in de Media Zomer Take-off deel ik met jou hoe je tot jouw persoonlijke blauwdruk komt, zodat de basis als een huis staat.

Info en aanmelden

Profileren zonder opscheppen

9 november 2023

“Ik hoef niet zo nodig met mijn hoofd op de televisie”. “Mijn vakgenoot kan de journalist misschien beter te woord staan”.  “Mijn werk gaat al prima, waarom zou ik meer naar voren moeten treden?” Ken je dat? Die stemmetjes in je hoofd die publiciteit verwarren met profileringsdrang, opscheppen of zelfs egotripperij? Zo zonde, want jezelf zichtbaar maken hoort bij iedere baan.  Tijdens de sessie deelt Mirjam met je hoe je van dat ongemakkelijke gevoel afkomt en hoe je profileert zonder op te scheppen. 

Info en aanmelden

Van slaapverwekkend naar spraakmakend, vertrouw op je stem

14 november 2023

Als je een interview geeft, wil je het liefst dat de interviewer en het publiek aan je lippen hangen. Dat het belangrijkste van je boodschap echt blijft hangen. En dat jouw verhaal goed doorverteld kan worden. Slaapverwekkende gasten worden niet meer teruggevraagd. Hoe zorg je dat jij sprankelend en overtuigend je verhaal vertelt, zodat je vaker als gast gevraagd gaat worden.  Tijdens deze sessie deelt Katinka met jou hoe je met vertrouwen in je stem van slaapverwekkend naar spraakmakend gaat.

Info en aanmelden

Hoe vind en benader je journalisten op LinkedIn

16 november 2023

Als je jouw netwerk wil uitbreiden met journalisten, dan biedt LinkedIn gouden kansen. Maar hoe vind je journalisten die over jouw vakgebied schrijven? En kan je zomaar journalisten benaderen waar je nooit eerder contact mee hebt gehad?  Tijdens de sessie deelt Erna met jou welke do’s en don’ts er zijn in het benaderen van journalisten op LinkedIn. En hoe je erachter komt welke journalisten echt interessant zijn voor jou.

Info en aanmelden

Hoe kun je social media inzetten voor meer publicaties?

12 december 2023

Social media zijn een rijke bron aan inspiratie voor journalisten en redacties. Ze vinden er bijzondere verhalen, ontdekken er nieuwe deskundigen en blijven op een vaak vermakelijke manier op de hoogte van onderwerpen waar ze programma-items of artikelen over maken. Voldoende reden voor jou dus om ook journalisten in je achterhoofd te houden als je content deelt op social media.  Tijdens de sessie vertelt Chau je hoe je social media in kunt zetten, zodat je beter opvalt en meer publicaties gaat krijgen. 

Info en aanmelden

Schrijf je beste business boek ooit in 10 weken

10 januari 2024

Ondernemers met een eigen boek weten dat het hun beste marketinginstrument is, voor zichzelf en hun bedrijf. Door je kennis op een gedegen en onderscheidende manier in een boek te gieten, maak je jezelf veel aantrekkelijker voor redacties. Maar zoals velen heb je een business die aandacht vraagt. Hoe voorkom je dat je je tijd verdoet met het schrijven aan een boek dat uiteindelijk niet wordt gepubliceerd?  Tijdens de sessie deelt Bianca met jou hoe je in tien weken je boek schrijft, zodat je er al razendsnel de vruchten van kunt plukken. 

Info en aanmelden

Hoe vlog je jezelf in de kijker van de journalist?

12 januari 2024

Als redacteuren van talkshows op zoek zijn naar deskundigen, kijken ze naast expertise ook naar wie er makkelijk praat. Wie komt er goed over op beeld? En wie kan een onderwerp in begrijpelijke taal overbrengen? Er wordt in de zoektocht dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de video’s die er van deskundigen te vinden zijn. Als je vlogs online hebt staan, heb je streepje voor.  Tijdens de sessie vertelt Harmke je tijdens hoe je jezelf in de kijker van de journalist vlogt. 

Info en aanmelden

Onweerstaanbare persberichten schrijven

25 januari 2024

Een goed persbericht is goud waard. Want als journalisten jouw nieuws interessant vinden, kan dat in korte tijd veel media-aandacht opleveren. Maar hoe schrijf je een tekst die de aandacht vangt én vasthoudt? En niet – zoals 75% van de persberichten – in de prullenbak belandt?   In deze training leer je onweerstaanbare persberichten te schrijven. We kruipen in de huid van journalistiek Nederland en zetten de belangrijkste do’s-and-don’ts op een rijtje. Aan bod komen vragen als: Wat maakt een onderwerp nieuwswaardig? Hoe bouw je je persbericht slim op? Hoe schrijf je een pakkende lead? Waarom zijn verleidelijke koppen zo belangrijk (en hoe bedenk je ze)? Hoe spreek je de taal van journalisten?   Een sessie vol slimme schrijftechnieken, handige tips, korte opdrachten en persoonlijke feedback. Voor professionals en ondernemers die met meer gemak en plezier free publicity willen genereren.

Info en aanmelden

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord