1

VIDM Academy

Academy

Door media-aandacht groeit jouw status als deskundige. Het vergroot je zichtbaarheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als expert. Iedereen die alles uit het leven wil halen, iedereen die weet dat je maar een keer leeft? Die haalt eruit wat erin zit en pakt dat podium.  

Houd iets je nog tegen? Bijvoorbeeld onzekerheid over je verhaal of mening in het openbaar delen? Angst voor lastige vragen? Of wil je gewoon aan je performance werken? Tientallen kanjers van (media)trainers halen in de VIDM Academy jouw drempels weg en helpen je met sterkere zichtbaarheid.

Kies jouw online sessie!

De VIDM Academy wordt vormgegeven door een rijkdom aan vakmensen die klaar staan om jou verder te helpen met sterkere zichtbaarheid. De trainers hebben veel ervaring binnen hun specialisme en zijn hier naast VIDM dagelijks mee bezig.

Wil je de trainers buiten VIDM om boeken? Rechtstreeks contact opnemen met de trainers staat natuurlijk vrij. 

Scroll snel naar:
NovemberDecemberJanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktober

Onweerstaanbare persberichten schrijven

26 januari 2022

Een goed persbericht is goud waard. Want als journalisten jouw nieuws interessant vinden, kan dat in korte tijd veel media-aandacht opleveren. Maar hoe schrijf je een tekst die de aandacht vangt én vasthoudt? En niet – zoals 75% van de persberichten – in de prullenbak belandt? In deze training leer je onweerstaanbare persberichten te schrijven. We kruipen in de huid van journalistiek Nederland en zetten de belangrijkste do’s-and-don’ts op een rijtje. Aan bod komen vragen als: Wat maakt een onderwerp nieuwswaardig? Hoe bouw je je persbericht slim op? Hoe schrijf je een pakkende lead? Waarom zijn verleidelijke koppen zo belangrijk (en hoe bedenk je ze)? Hoe spreek je de taal van journalisten? Een sessie vol slimme schrijftechnieken, handige tips, korte opdrachten en persoonlijke feedback. Voor professionals en ondernemers die met meer gemak en plezier free publicity willen genereren.

Info en aanmelden

Radio-interview: learning by doing

1 februari 2022

Een gesprek op de radio heeft zo zijn eigen 'wetten en regels'. In een exclusieve masterclass voor 4 deelnemers gaan we een radio-interview voorbereiden en doen. Alle cursisten krijgen een kans om  geïnterviewd te worden. Je leert hoe je jouw boodschap compact kan brengen, waar je op kan letten in de voorbereiding, en hoe je in zo’n gesprek je expertstatus claimt. Ook leer je omgaan met lastige of onverwachte vragen. Een radio-interview kost meestal minder tijd dan een gesprek op tv maar heeft een groot bereik en is daarom een mooi en belangrijk podium!

Info en aanmelden

De geheimen van free publicity

23 februari 2022

Publiciteit is een aantrekkelijke manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. De kosten zijn laag en redactionele aandacht wekt meer vertrouwen en interesse dan een reclame-uiting. Maar wanneer is jouw verhaal nieuwswaardig? Hoe benader je de pers? Wanneer haken media aan en wanneer haken ze af. In deze sessie worden de geheimen van free publicity gedeeld.

Info en aanmelden

Camera Ready, zakelijk succesvol zichtbaar.

15 maart 2022

De journalist belt dat de fotograaf of cameraploeg zo op de stoep staat. Door tussenkomst van de apparatuur valt tot 50 % van je uitstraling weg. Het gaat niet alleen om je kennis of expertise, maar óók over hoe je dat laat zien door je uiterlijk.  Make-up artist Gigi Bowmer leert je, hoe je in een handomdraai, een top indruk maakt. Een natuurlijk stralende basis, de do's & dont's van foundation, concealer, poeder en blush. We gaan interactief aan de slag en je ontvangt persoonlijk advies.

Info en aanmelden

Bouw een krachtig journalistennetwerk

4 april 2022

Als er íets belangrijk is voor zichtbaarheid in de media, dan is dat wel het hebben van een krachtig netwerk van journalisten, (hoofd)redacteuren en andere mediaprofessionals. Mensen die jou verder kunnen helpen met aandacht in offline en online media én voor wie jij van grote waarde bent. Want echt netwerken is natuurlijk tweerichtingsverkeer en dient niet alleen jouw doelen. Hoe bouw je zo’n krachtig netwerk slim op en laat je het groeien? Wat doe je om de connectie voor jullie beiden van grote waarde te maken? En welke manieren van netvliesmanagement pas je toe, ofwel: hoe blijf je in beeld zodat iemand aan jou denkt bij een relevante mediavraag? Dit en meer komt aan bod in deze bijzonder praktische sessie.

Info en aanmelden

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord