1

VIDM Academy

Academy

Door media-aandacht groeit jouw status als deskundige. Het vergroot je zichtbaarheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als expert. Iedereen die alles uit het leven wil halen, iedereen die weet dat je maar een keer leeft? Die haalt eruit wat erin zit en pakt dat podium.  

Houd iets je nog tegen? Bijvoorbeeld onzekerheid over je verhaal of mening in het openbaar delen? Angst voor lastige vragen? Of wil je gewoon aan je performance werken? Tientallen kanjers van (media)trainers halen in de VIDM Academy jouw drempels weg en helpen je met sterkere zichtbaarheid.

Kies jouw online sessie!

De VIDM Academy wordt vormgegeven door een rijkdom aan vakmensen die klaar staan om jou verder te helpen met sterkere zichtbaarheid. De trainers hebben veel ervaring binnen hun specialisme en zijn hier naast VIDM dagelijks mee bezig.

Wil je de trainers buiten VIDM om boeken? Rechtstreeks contact opnemen met de trainers staat natuurlijk vrij. 

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Straal met jouw verhaal

22 mei 2021

Tegenwoordig heb je ontzettend veel manieren om verhalen in te zetten. Via boeken, video's, blogs en social media. Maar wat is de rode lijn bij al die verhalen? Wat blijft voor elk verhaal belangrijk om op te letten als je wil dat het verbinding maakt met je doelgroep? Een uurtje storytelling theorie en vragen beantwoorden, wellicht kun je een eigen casus meenemen!  Trainer Alexandra Smith is een inspirerende spreker op het gebied van storytelling en ondernemerschap. Als verhaalcoach begeleidde ze diverse TEDx-sprekers, award winnende auteurs en tientallen bedrijven met hun verhalen. Ze reist regelmatig naar Brussel en Luxemburg waar ze managers bij de Europese Commissie en Parlement traint en coacht met hun presentaties. In haar werk combineert ze haar kennis van storytelling met haar achtergrond als theaterwetenschapper en -maker. Alexandra begeleidt en schrijft ook speeches. De afgelopen jaren schreef ze diverse boeken, waaronder Zelfstandige mét plezier, dat een maand lang in de top 100 best verkochte boeken op managementboek.nl stond. Ook werkte ze als zelfstandig columnist en interviewer voor kranten (o.a. nrc.next) en schreef ze jarenlang voor diverse magazines (Frame, Mark, Jan en Santé). Alexandra Smith is daarnaast al twintig jaar actief als model, actrice en presentatrice. Eind 2015 gaf ze een TEDx-talk over de kracht van het delen van persoonlijke verhalen.    

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

Een interview leiden ipv je te laten verleiden

26 mei 2021

In deze volledig interactieve, spannende en entertainende sessie word je uitgedaagd, met minder woorden en betere verhalen meer impact in interviews te bereiken.  Elk interview is vol van verleidingen: Meer vertellen dan goed is. Braaf elke vraag beantwoorden i.p.v. je eigen boodschap centraal stellen. Je laten afleiden door de (kritische) vragen van de journalist.  DEZE SESSIE GEEFT JE IMPULS OM: •     de rode draad te blijven volgen en jouw KeyMessages overbrengen •     van “ja maar, nee maar” naar een duidelijke boodschap •    onderbrekingen (met goede intenties) voor je eigen message gebruiken •    headline-denken en spannende cliff-hangers   •    tips voor impactvolle statements als intro‘s voor interviews JE NEEM MEE NAAR HUIS:  hoe je headlines zet, quotes en soundbites in de medie krijg   hoe je met en sterke inleidings-statement van start ga hoe je bij je kernboodschap blijv  hoe je interview fun prettig voor je zelf    Wat zeggen anderen over Katja: "Katja is een geweldige vakvrouw en broederlijk." "Super praktisch! Hands on, Katja weet door te pakken en tot een kernpunt te komen." "Katja is a true pleasure to work with. She is savvy in all areas of communications and definitely "walks the talk". You will not only learn a lot from her, you will also leave her sessions feeling more confident and energised."   Katja Schleicher is een gepassioneerde Communicatie-Coach, Media-Trainer en KeyNote-speaker, die haar publiek steunt, om op alle podia een sterke indruk te maken. Zij heeft Storytelling en het gebruik van vrouwelijke en mannelijke communicatiepatronen als Leadershiptool in Europa op de kaart gezet. Ze staat Europa-wijd bekend om haar scherpe en geestige manier om om te gaan met grote en kleine communicatierampen van haar klanten. Van leidende financiële instellingen, conservatie farmaceutische industrieën tot en met ambitieuze startups. Meer over Katja

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Pitch je verhaal oprecht en overtuigend

1 juni 2021

De basis van jouw succes hangt af van drie dingen: identiteit, presentatie en profilering en vooral ook in deze volgorde. Dat is mijn visie als People skills specialist. sinds 2011. Daarom is de basis van een goede pitch jij met jouw onderscheidend vermogen Jezelf , product, dienst of idee overtuigend en oprecht presenteren begint bij weten wie je bent en waar je voorstaat. Wanneer dit helder is kun je bouwen aan een kort en kernachtige pitch die je luisteraar aanzet tot actie. Dat ze iets willen gaan doen met jouw informatie! Welke triggers daaroor nodig en hoe jij jezelf overtuigend en oprecht presenteert is de inhoud van deze online sessie op 1 juni van 10:00-11:00. Ik geef je tips en tools om ditect te kunnen toepassen in de praktijk. Ook ontvang je een pitchstructuur die is ingericht volgens de psychologie van je luisteraar die je zelf kunt inrichten voor verschillende doelgroepen en situaties. Ben je erbij? Hoop je te ontmoeten.   Iets over de trainer: Roeselien Wekker Dagvoorzitter/ moderator. Trainer, (NLP) coach Roeselien is opliftend, transparant, eerlijk en daadkrachtig.   Sinds 2011 is Roeselien People skills specialist vanuit haar bedrijf Pitch You! Nederland.  Ze scoort gemiddeld een 9,6 voor haar training en coachings Hiervoor stond zij 20 jaar op het podium van het theater en voor de camera van televisie. Ze traint, coacht en is spreker in pitchen, presentatie en (bedrijfs) identiteit, voor professionals die meer zichtbaarheid en scherpe presentaties naar buiten toe ambiëren. Ernaast is ze veelgevraagd dagvoorzitter en moderator. Roeselien: " Of je nu de bedrijfs DNA scherper wilt, een ondernemer of startup bent met een goed idee,  ik ontdek de kern van jouw verhaal! Mijn statement hierin is dat iedere professional met groeiambitie succes vindt in een heldere identiteit.  Identiteit is de blauwdruk van je bestaan, deze breng ik naar boven.” De afgelopen 10 jaar trainde Roeselien duizenden professionals, ondernemers, ceo’s en managers op het scherper en overtuigender krijgen van hun verhaal en pitch. De basis van dit verhaal is de belangrijke pilaar Identiteit. Daar werkt Roeselien dagelijks aan met haar klanten. Wanneer je beter weet wie je bent en waar je voor staat wordt alles makkelijker en kun je jezelf, bedrijf of organisatie veel overtuigender presenteren en profileren. Roeselien is naast eigenaar van Pitch You! Nederland oprichtster van Soul Stories Retreats        

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

De geheimen van free publicity

7 juni 2021

Publiciteit is een aantrekkelijke manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. De kosten zijn laag en redactionele aandacht wekt meer vertrouwen en interesse dan een reclame-uiting. Maar wanneer is jouw verhaal nieuwswaardig? Hoe benader je de pers? Wanneer haken media aan en wanneer haken ze af. In deze sessie worden de geheimen van free publicity gedeeld.   Over Janneke van Heugten Janneke van Heugten begon haar loopbaan op de persafdeling bij Amnesty International in Sydney. Vervolgens werkte ze voor meerdere uitgeverijen. Met haar PR-bureau bracht ze met groot gemak haar klanten in de media. Kom erachter hoe ze dit deed en hoe jij ook vaker en beter in de media komt. Janneke is oprichter van Mediaplatform VIDM. Meer over Janneke...    Reviews "Heel praktisch, veel tips en handvatten, fijne manier van begeleiding." "Top sessie. Er ging een nieuwe wereld voor me open. En geweldig om te merken hoe snel en effectief jij de dingen persklaar maakt." "Fijne rustige uitleg met eerlijke feedback. Expert op haar gebied!"

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

Concrete feedback op jouw verhaal

15 juni 2021

Welkom in het oefenbadje. Ik geef jou concrete feedback, gericht op jouw kwaliteiten, om een zo sterk mogelijk verhaal neer te zetten. Jij hebt je verhaal (redelijk) klaar en misschien al een podium geregeld. Maar echt lekker loopt het nog niet, vind jij. Voordat je in het diepe duikt, wil jij een extra paar ogen en concrete tips om te verbeteren. Daarom dat ik deze feedbacksessie public speaking via VIDM aanbied. Zie het als een second opinion, alleen nu van een publicspeakingexpert.  Tijdens deze feedbacksessie zijn we met max. 6 deelnemers. Jij bereid een +/- 5 min. durende pitch of presentatie voor. Wellicht heb je binnenkort een interview, of lanceer je in de nabije toekomst een boek. Je pitcht of presenteert voor ons, en krijgt hier concrete feedback op. Megaspannend kan ik je vertellen. En ook precies wat jij nodig hebt.  De sessie vind plaats via Zoom en duurt 90 minuten. En verwacht geen basis presentatietrucs. We gaan dit op jouw manier doen. Doei standaard, hallo eigenheid! Over Marco Pesch Ik help jou om comfortabel voor publiek te staan. Jij hebt een verhaal te delen met de wereld. Het podium heb je via VIDM geregeld. Alleen, wat als je verhaal niet aanslaat? Of de zenuwen in de weg gaan zitten? Daarom dat ik je help om jouw comfortzone te vergroten, zodat jij de ander in actie krijgt met jouw verhaal. Marco Pesch is een publicspeakingexpert. Samen met zijn team vormt hij Happy Good Talk, waar zelfvertrouwen gecreëerd wordt, middels training en coaching op het gebied van public speaking. Klant zijn o.a.: KPN, Too Good To Go en Achmea. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

Door de ogen van de talkshow

22 juni 2021

Zie jij jezelf al aan een talkshow tafel zitten en vraag je jezelf tegelijkertijd af ‘Hoe dan?’? Deze sessie geeft je inzicht in hoe redacties denken en te werk gaan. Op welke manier krijg je media-aandacht met jouw verhaal en wat is het beste moment daarvoor? Waar moet je je op voorbereiden en hoe raak je mensen met jouw verhaal? Kortom de do’s en don’ts. Klaar voor de talkshowtafel! Over Barbara Bijna 20 jaar werkte Barbara voor toonaangevende talkshows, zoals Barend & Van Dorp, Pauw & Witteman, DWDD, RTL Late Night en PAUW. In bepalende rollen heeft zij talloze gasten, onderwerpen en interviews voorbereid, beoordeeld, begeleid en geanalyseerd. Eerst als nieuwsredacteur, vervolgens als parlementair redacteur, samensteller en redactiecoördinator. Als onderdeel van de eindredactie had Barbara ook oog voor de lange termijn en de identiteit van de talkshow. Zij gaf mede leiding aan de redactie en heeft nieuwe redacteuren opgeleid en begeleid.  Vanuit haar liefde voor de media en haar motivatie om mensen voor en achter de camera het beste tot hun recht te laten komen, is Barbara vol enthousiasme Mugie Media gestart. Mugie Media coacht, traint, adviseert en begeleidt ondernemers, schrijvers, politici, acteurs, redacties, (eind)redacteuren, mediabedrijven, wetenschappers, woordvoerders en mensen met idealen en een missie. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

Spreken zonder stress

29 juni 2021

Een interview, een pitch, of ander mediamoment.. Krijg je het al Spaansbenauwd als je er alleen al aan dénkt? Bang door je zenuwen niet goed voor de dag te zullen komen? Laat je daarom kansen om van je te laten horen liggen?   Ontdek hoe je makkelijker het woord kunt gaan nemen. En nee, niet door jezelf te vermannen en het gewoon maar 'vaker te doen'. Het is niet nodig jezelf keer op keer weer te pushen en te forceren. Veel wijzer (en fijner!) is het om eerst een paar stappen terug te nemen en te leren wat ervoor nodig is om je onzekerheid te kalmeren en . Tijdens deze sessie bespreken we wat je aan spreekstress kunt doen en hoe je je kunt voorbereiden om meer ontspannen spreeksucces..   Jacqueline Hulleman is spreek- & zichtbaarheids-coach voor vrouwen die veel te delen hebben maar niet zo gemakkelijk in het spotlicht gaan staan. Zij helpt hen bij het oplossen van hun spreekstress en het vinden en versterken van hun eigen stem en stijl. Zij ontwikkelde de spreken zonder stress-methode, een vriendelijke manier om spreekstress op te lossen en om te zetten in oprecht spreekplezier. Jacqueline heeft een achtergrond als theatermaker en is opgeleid tot docente Alexandertechniek.     'Hoe bestaat het! Ik kan het. Ik durf het. En het allerbelangrijkste: ik doe het! Ik doe het gewoon! Ik ben angsthaas af, in elk geval op het gebied van spreken in het openbaar. Laat nu een volgende uitdaging maar komen.' Lydia van der Weide, journalist   ‘Als er iemand is die je af kan helpen van je spreekstress, angst, lichte paniek of matige druk en alle varianten daarop, dan is het Jacqueline Hulleman. Aanrader.’ Ellen de Dreu   “Jacqueline heeft mij op een prettige en aansprekende wijze geholpen om van mijn spreekangst af te komen. Dit was een paar jaar geleden ineens ontstaan en ik worstelde daar al een tijd mee. Na een aantal sessies via zoom kon ik weer verder!” Daphne Beerepoot          

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

De geheimen van free publicity

12 juli 2021

Publiciteit is een aantrekkelijke manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. De kosten zijn laag en redactionele aandacht wekt meer vertrouwen en interesse dan een reclame-uiting. Maar wanneer is jouw verhaal nieuwswaardig? Hoe benader je de pers? Wanneer haken media aan en wanneer haken ze af. In deze sessie worden de geheimen van free publicity gedeeld.   Over Janneke van Heugten Janneke van Heugten begon haar loopbaan op de persafdeling bij Amnesty International in Sydney. Vervolgens werkte ze voor meerdere uitgeverijen. Met haar PR-bureau bracht ze met groot gemak haar klanten in de media. Kom erachter hoe ze dit deed en hoe jij ook vaker en beter in de media komt. Janneke is oprichter van Mediaplatform VIDM. Meer over Janneke...    Reviews "Heel praktisch, veel tips en handvatten, fijne manier van begeleiding." "Top sessie. Er ging een nieuwe wereld voor me open. En geweldig om te merken hoe snel en effectief jij de dingen persklaar maakt." "Fijne rustige uitleg met eerlijke feedback. Expert op haar gebied!"

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

Spreekuur Bloggen

19 juli 2021

In een blog kun je jezelf, je werk en je resultaten krachtig presenteren zonder op te scheppen. Daarmee houd je contact met je doelgroep, bestaande uit je klanten, voormalige klanten en vooral potentiële klanten. Ook als je ze jaren geleden ontmoet hebt, blijf je onder hun aandacht en kun je zomaar ineens een opdracht krijgen. Als ze je hebben leren kennen op je blog, past die opdracht naadloos bij het beeld dat je daar hebt gecreëerd. Maar wat is een blog eigenlijk? Hoe vaak moet je bloggen? Waarover kun je schrijven? Hoe krijg je elke keer inspiratie? Hoe zorg je dat het niet opschepperig klinkt? Hoe persoonlijk moet het zijn? Hoe houd je het vol? Hoe komt je tekst werkelijk aan bij je doelgroep? Hoe combineer je bloggen met social media? Hoe lang moet het zijn? En wie is Arie? In dit spreekuuur bloggen beantwoord ik al jouw vragen. Spreekuur bloggen van Caroline D. van Wijk. Caroline heeft een achtergrond in de techniek, overheid, organisatieadvies en leidinggeven, interesse in neuromarketing en een grote liefde voor taal. Mijn doelgroep bestaat uit zakelijke dienstverleners, met name organisatieadviseurs en coaches. Mijn klanten willen oprecht mensen beter laten functioneren in organisaties en gaan voor een waardevolle bijdrage aan de samenleving in plaats van winstmaximalisatie. Ik help hen met webteksten, blogartikelen en boeken in begrijpelijk Nederlands, waarvoor ik interviews houd, schrijf en redigeer. Die teksten zijn integer, effectief en sluiten aan bij transparante marketing om meer en leukere opdrachten van je droomklanten te krijgen. Het format is simpel: jij vraagt, ik antwoord. Wat ik niet weet zoek ik uit, beschrijf het in een blogartikel en mail de link.   "Caroline steunt nu al enige jaren de missie van VIDM: meer diversiteit in de media. Dit heeft ze onder andere gedaan door schrijftrainingen te geven. Naast haar kundigheid als schrijfcoach heeft Caroline diepe indruk op mij gemaakt door haar betrokkenheid, maatschappelijke gedrevenheid en warme karakter. Een doorzetter die anderen graag verder helpt, terwijl ze zelf in bescheidenheid op de achtergrond blijft." – Janneke van Heugten, VIDM "Caroline interviewde, schreef en herschreef zoals zij dat zo goed kan: To the point, scherp én betrokken. (…) Haar Arie en haar gouden rode pen zijn super waardevol gebleken!" – Hélène Oostdijk, InsideStory

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

De geheimen van free publicity

16 augustus 2021

Publiciteit is een aantrekkelijke manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. De kosten zijn laag en redactionele aandacht wekt meer vertrouwen en interesse dan een reclame-uiting. Maar wanneer is jouw verhaal nieuwswaardig? Hoe benader je de pers? Wanneer haken media aan en wanneer haken ze af. In deze sessie worden de geheimen van free publicity gedeeld.   Over Janneke van Heugten Janneke van Heugten begon haar loopbaan op de persafdeling bij Amnesty International in Sydney. Vervolgens werkte ze voor meerdere uitgeverijen. Met haar PR-bureau bracht ze met groot gemak haar klanten in de media. Kom erachter hoe ze dit deed en hoe jij ook vaker en beter in de media komt. Janneke is oprichter van Mediaplatform VIDM. Meer over Janneke...    Reviews "Heel praktisch, veel tips en handvatten, fijne manier van begeleiding." "Top sessie. Er ging een nieuwe wereld voor me open. En geweldig om te merken hoe snel en effectief jij de dingen persklaar maakt." "Fijne rustige uitleg met eerlijke feedback. Expert op haar gebied!"

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

Met humor spanning breken en spanning creƫren in je interviews

24 augustus 2021

Hoe breek je het ijs tijdens een interview zodat de gast kan ontspannen? Maar ook hoe spice je het interview op?  Hoe daag je iemand uit of schud je iemand wakker waardoor het gesprek spannender wordt?  Spanning breken en spanning creëren zijn de basiselementen van humor. Iedereen doet het al in zijn of haar dagelijkse communicatie met anderen, maar is zich er niet zo van bewust.  Ik leg je het achterliggende basisidee uit en laat je 2 manieren zien en je gaat ook meteen oefenen. Resultaat Meer lol en ontspanning tijdens het gesprek. Luchtiger communiceren. Meer verbinding met je gast. Boeiende gesprekken. Geschikt voor Interviewers, keynote speakers en trainers. Wat anderen zeggen over Malinca Ze haalt het beste in je naar boven De manier waarop Malinca het talent in mensen boven kan halen, zowel in groepen als bij individuele regie, heeft mij heel erg geholpen met het overwinnen van de eerste schaamte en geremdheid om dat podium gewoon op te gaan. Tekstschrijven, performen, leren waar je kracht en waar je zwakte zit, allemaal onontbeerlijk om dit vak te leren. Claudia de Breij - Cabaretière Verplichte kost Verplichte kost voor alle leidinggevenden. Humor maakt het leven een stuk draaglijker. Op humoristische wijze meer inzicht in jezelf. Confronterend, relativerend, indringend. Hoort in het keuzepakket voor medewerkers van elke HR afdeling. Ella Hueting - Director Fontys School of Engineering Voor iedereen die de kracht van humor wil toepassen Ik ben altijd jaloers op mensen die ad rem zijn, een gezonde dosis zelfspot hebben of serieuze issues relativeren met een grap. Een humor cursus leek me dan ook een goede aanvulling op mijn CV als tekstschrijver. De techniek achter een goede grap. Spanning creëren en doorbreken. Grenzen zoeken, problemen in een ander perspectief zetten. Maak het zware licht, het serieuze luchtig, het zure zoet. Met Malinca als super kundige docente. Wilma van Rooijen - Tekstschrijfster

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

Bouw een krachtig journalistennetwerk

2 september 2021

Als er íets belangrijk is voor zichtbaarheid in de media, dan is dat wel het hebben van een krachtig netwerk van journalisten, (hoofd)redacteuren en andere mediaprofessionals. Mensen die jou verder kunnen helpen met aandacht in offline en online media én voor wie jij van grote waarde bent. Want echt netwerken is natuurlijk tweerichtingsverkeer en dient niet alleen jouw doelen. Hoe bouw je zo’n krachtig netwerk slim op en laat je het groeien? Wat doe je om de connectie voor jullie beiden van grote waarde te maken? En welke manieren van netvliesmanagement pas je toe, ofwel: hoe blijf je in beeld zodat iemand aan jou denkt bij een relevante mediavraag? Dit en meer komt aan bod in deze bijzonder praktische sessie.   Over Daniëlle de Jonge Daniëlle de Jonge is keynotespreker, trainer en auteur van de bestsellers "Verleid de klant”, "Human2Human: de nieuwe klantrelatie" en “Extreem klantgericht”. Met een prikkelende en enthousiasmerende aanpak helpt zij professionals om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Binnen het werkveld van klantgerichtheid en commercie is zij daardoor uitgegroeid tot een bekend expert als het gaat om persoonlijke klantrelaties. Daarnaast is zij host van Dé Klantenpodcast bij BNR. Meer over Daniëlle: www.danielledejonge.nl   Ervaringen van eerdere deelnemers "Haar observaties zijn raak en humorvol. Haar adviezen praktisch en effectief." "Ik heb in diverse settings met Danielle samengewerkt en bewonder haar energieke werkwijze en haar praktische en no-nonsense aanpak." "Op onnavolgbare wijze legt zij een link legt tussen theorie en praktijk waardoor het rendement voor de deelnemers hoog is." 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

Start met het schrijven van jouw boek

9 september 2021

Een boek geeft een boost aan je expertstatus en vormt een brug naar de media die jij wil bereiken. Maar hoe begin je met schrijven? Je hebt zo veel ideeën, kennis en ervaring die je wil delen – hoe stop je dat allemaal in één boek? In deze VIDM-training geeft schrijfcoach Eveline Broekhuizen je de handvatten om doelgericht te starten met het schrijven. Je ontdekt hoe je focus aanbrengt in al je ideeën en hoe je ervoor zorgt dat je op elk moment in de schrijfflow komt. Zodat jouw verhaal niet in je hoofd blijft hangen maar daadwerkelijk op papier komt te staan. Tijdens de training start je al met schrijven, dus zorg dat je pen en papier bij de hand hebt. Na de training is je schrijfvuurtje gegarandeerd aangewakkerd en heb je de eerste stappen gezet om van jouw boek een succes te maken. De training wordt gegeven door Eveline Broekhuizen. Als schrijfcoach begeleidt zij coaches en ervaringsdeskundigen die een boek schrijven. Ze heeft ruim 13 jaar ervaring in het boekenvak. Met haar kennis en intuïtie helpt Eveline schrijvers de rode draad van hun verhaal te ontdekken en de motivatie vast te houden, zodat ze een boek schrijven dat impact maakt en de lezer raakt. 'Ik zie nu nog scherper het belang en de meerwaarde van mijn boek in. Niet alleen voor de lezers, maar ook voor mijn expertstatus.’ – Lonneke Boons ‘Ik loop al een tijdje met het idee om een boek te schrijven en deze training was een fijne aanvulling om mijn idee uit te gaan werken. Eveline heeft heel veel tips en tricks gedeeld waardoor ik met frisse moed en vooral met durf aan mijn boek kan gaan werken. Ze deelt zoveel zaadjes qua informatie uit, waardoor ik durf te dromen, durven doen.’ – Vivian Acquah

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

De geheimen van free publicity

13 september 2021

Publiciteit is een aantrekkelijke manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. De kosten zijn laag en redactionele aandacht wekt meer vertrouwen en interesse dan een reclame-uiting. Maar wanneer is jouw verhaal nieuwswaardig? Hoe benader je de pers? Wanneer haken media aan en wanneer haken ze af. In deze sessie worden de geheimen van free publicity gedeeld.   Over Janneke van Heugten Janneke van Heugten begon haar loopbaan op de persafdeling bij Amnesty International in Sydney. Vervolgens werkte ze voor meerdere uitgeverijen. Met haar PR-bureau bracht ze met groot gemak haar klanten in de media. Kom erachter hoe ze dit deed en hoe jij ook vaker en beter in de media komt. Janneke is oprichter van Mediaplatform VIDM. Meer over Janneke...    Reviews "Heel praktisch, veel tips en handvatten, fijne manier van begeleiding." "Top sessie. Er ging een nieuwe wereld voor me open. En geweldig om te merken hoe snel en effectief jij de dingen persklaar maakt." "Fijne rustige uitleg met eerlijke feedback. Expert op haar gebied!"

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

Jouw LinkedIn profiel een magneet voor journalisten

30 september 2021

In vrijwel elk medialunch-gesprek dat Janneke van Heugten voert met journalisten valt minstens een keer het woord ‘LinkedIn’. Deze journalisten beschouwen LinkedIn als een handig en betrouwbaar platform om experts te vinden en te checken. Wil jij door de juiste journalisten worden gevonden en de juiste eerste indrukt maken? Kom dan naar deze sessie. Ik deel tips om je profiel te verbeteren, waardoor je je kans om vaker in de media te komen vergroot. Over Erna Vanuit haar bedrijf Hart voor jouw zaak traint, inspireert en adviseert zij ondernemers en ondernemende professionals over hun persoonlijke PR, LinkedIn, personal branding en netwerken. Ze deelt kennis, opent haar netwerk en biedt door praktische handvatten. Dat doe ze met volledige aandacht, focus en inzet en vooral: met hart voor jouw zaak. Als officieel LinkedIn-ambassador onderhoudt zij goede relaties met LinkedIn Benelux. Meer informatie over Erna vind je – uiteraard – op haar LinkedIn profiel:  https://www.linkedin.com/in/ernavanpoppel/ Wat anderen zeggen over Erna “Erna kenmerkt zich door haar enthousiaste, betrokken en laagdrempelige manier van training geven. De energie spat er vanaf. Ze haakt goed aan op actuele vragen, geeft ruimte waar het kan en heeft een schat aan parate kennis.” “Mijn rammelende LinkedIn-profiel en ik zijn de afgelopen week onder handen genomen door Erna van Poppel. Met als resultaat een spiffy nieuw profiel waar ik erg gelukkig mee ben. Wat een kanjer van een coach, wat een powervrouw: enthousiast, erg veel kennis van zaken, inspirerend en ze denkt 100% mee met jou en je bedrijf.” “Erna is een fijn en enthousiast mens, die meedenkt, met creatieve ideeën komt en mij geïnspireerd heeft om met nog meer toewijding bezig te zijn met mijn LinkedIn pagina, ervan uitgaande dat dit de etalage van mijn winkel is.”

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

De geheimen van free publicity

11 oktober 2021

Publiciteit is een aantrekkelijke manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. De kosten zijn laag en redactionele aandacht wekt meer vertrouwen en interesse dan een reclame-uiting. Maar wanneer is jouw verhaal nieuwswaardig? Hoe benader je de pers? Wanneer haken media aan en wanneer haken ze af. In deze sessie worden de geheimen van free publicity gedeeld.   Over Janneke van Heugten Janneke van Heugten begon haar loopbaan op de persafdeling bij Amnesty International in Sydney. Vervolgens werkte ze voor meerdere uitgeverijen. Met haar PR-bureau bracht ze met groot gemak haar klanten in de media. Kom erachter hoe ze dit deed en hoe jij ook vaker en beter in de media komt. Janneke is oprichter van Mediaplatform VIDM. Meer over Janneke...    Reviews "Heel praktisch, veel tips en handvatten, fijne manier van begeleiding." "Top sessie. Er ging een nieuwe wereld voor me open. En geweldig om te merken hoe snel en effectief jij de dingen persklaar maakt." "Fijne rustige uitleg met eerlijke feedback. Expert op haar gebied!"

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

Van idee naar boek naar media, van professional naar expert

4 november 2021

Je hebt kennis en ervaring, en wilt dit graag delen: op het podium, voor groepen, aan tafel bij de pers en in vakbladen. Hoe meer zichtbaar je bent, hoe groter de kans dat jij wordt gevraagd om je visie te delen. Een boek is voor elke expert het ideale marketinginstrument. Maar hoe krijg je van al je ervaring een goed en verantwoord boek? Waarover ga je schrijven en wat komt er kijken bij het boekproces? Deze en al je andere vragen komen aan bod. Over Bianca Kroon Bianca begeleidt vanaf 1999 professionals die hun kennis omzetten in een boek en dit boek inzetten als marketinginstrument voor hun business. Ze werkt met een beproefde methodiek waarmee je in drie maanden je boek schrijft. Aansluitend helpt ze bij het publiceren en de marketing, zodat jij als expert wordt gezien. Bianca is uitgever bij Auteurscollege. Meer over Bianca … [https://auteurscollege.nl/over-bianca-kroon/]

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

De geheimen van free publicity

8 november 2021

Publiciteit is een aantrekkelijke manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. De kosten zijn laag en redactionele aandacht wekt meer vertrouwen en interesse dan een reclame-uiting. Maar wanneer is jouw verhaal nieuwswaardig? Hoe benader je de pers? Wanneer haken media aan en wanneer haken ze af. In deze sessie worden de geheimen van free publicity gedeeld.   Over Janneke van Heugten Janneke van Heugten begon haar loopbaan op de persafdeling bij Amnesty International in Sydney. Vervolgens werkte ze voor meerdere uitgeverijen. Met haar PR-bureau bracht ze met groot gemak haar klanten in de media. Kom erachter hoe ze dit deed en hoe jij ook vaker en beter in de media komt. Janneke is oprichter van Mediaplatform VIDM. Meer over Janneke...    Reviews "Heel praktisch, veel tips en handvatten, fijne manier van begeleiding." "Top sessie. Er ging een nieuwe wereld voor me open. En geweldig om te merken hoe snel en effectief jij de dingen persklaar maakt." "Fijne rustige uitleg met eerlijke feedback. Expert op haar gebied!"

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

Negen schrijftips uit de humor wereld om je verhaal luchtiger te maken

23 november 2021

Het kan leuker. Luchtiger. Uitdagender. Spannender. Prikkelender. Je tekst, je intro, je aankondiging of zelfs de manier waarop je jezelf voorstelt. Hoe dan? Ik geef je 9 tips uit mijn 35 jarige praktijkervaring gebaseerd op theaterwetten en gelardeerd vanuit een humor perspectief. Neem een tekst, intro, aankondiging of beginnetje van een speech mee. Resultaat Direct de aandacht pakken. Super praktische en toepasbare tips voor elke tekst. Herkenbaarheid, grapjes en passie. Je leert hoe je een luchtige persoonlijke insteek maakt. Geschikt voor Interviewers, keynote speakers en trainers. Wat anderen zeggen over Malinca Ze haalt het beste in je naar boven De manier waarop Malinca het talent in mensen boven kan halen, zowel in groepen als bij individuele regie, heeft mij heel erg geholpen met het overwinnen van de eerste schaamte en geremdheid om dat podium gewoon op te gaan. Tekstschrijven, performen, leren waar je kracht en waar je zwakte zit, allemaal onontbeerlijk om dit vak te leren. Claudia de Breij - Cabaretière Verplichte kost Verplichte kost voor alle leidinggevenden. Humor maakt het leven een stuk draaglijker. Op humoristische wijze meer inzicht in jezelf. Confronterend, relativerend, indringend. Hoort in het keuzepakket voor medewerkers van elke HR afdeling. Ella Hueting - Director Fontys School of Engineering Voor iedereen die de kracht van humor wil toepassen Ik ben altijd jaloers op mensen die ad rem zijn, een gezonde dosis zelfspot hebben of serieuze issues relativeren met een grap. Een humor cursus leek me dan ook een goede aanvulling op mijn CV als tekstschrijver. De techniek achter een goede grap. Spanning creëren en doorbreken. Grenzen zoeken, problemen in een ander perspectief zetten. Maak het zware licht, het serieuze luchtig, het zure zoet. Met Malinca als super kundige docente. Wilma van Rooijen - Tekstschrijfster

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP

De geheimen van free publicity

13 december 2021

Publiciteit is een aantrekkelijke manier om je bedrijf onder de aandacht te brengen. De kosten zijn laag en redactionele aandacht wekt meer vertrouwen en interesse dan een reclame-uiting. Maar wanneer is jouw verhaal nieuwswaardig? Hoe benader je de pers? Wanneer haken media aan en wanneer haken ze af. In deze sessie worden de geheimen van free publicity gedeeld.   Over Janneke van Heugten Janneke van Heugten begon haar loopbaan op de persafdeling bij Amnesty International in Sydney. Vervolgens werkte ze voor meerdere uitgeverijen. Met haar PR-bureau bracht ze met groot gemak haar klanten in de media. Kom erachter hoe ze dit deed en hoe jij ook vaker en beter in de media komt. Janneke is oprichter van Mediaplatform VIDM. Meer over Janneke...    Reviews "Heel praktisch, veel tips en handvatten, fijne manier van begeleiding." "Top sessie. Er ging een nieuwe wereld voor me open. En geweldig om te merken hoe snel en effectief jij de dingen persklaar maakt." "Fijne rustige uitleg met eerlijke feedback. Expert op haar gebied!"

Info en aanmelden