1

VIDM Academy

Academy

Door media-aandacht groeit jouw status als deskundige. Het vergroot je zichtbaarheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als expert. Iedereen die alles uit het leven wil halen, iedereen die weet dat je maar een keer leeft? Die haalt eruit wat erin zit en pakt dat podium.  

Houd iets je nog tegen? Bijvoorbeeld onzekerheid over je verhaal of mening in het openbaar delen? Angst voor lastige vragen? Of wil je gewoon aan je performance werken? Tientallen kanjers van (media)trainers halen in de VIDM Academy jouw drempels weg en helpen je met sterkere zichtbaarheid.

Kies jouw online training!

De VIDM Academy wordt vormgegeven door een rijkdom aan vakmensen die klaar staan om jou verder te helpen met sterkere zichtbaarheid. De trainers hebben veel ervaring binnen hun specialisme en zijn hier naast VIDM dagelijks mee bezig.

Wil je de trainers buiten VIDM om boeken? Rechtstreeks contact opnemen met de trainers staat natuurlijk vrij. 

Scroll snel naar:
MeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecemberJanuariFebruariMaartApril

Zelfverzekerd voor de camera. Make-up tips voor een onverwacht mediaoptreden.

28 mei 2024

Sta zelfverzekerd voor de camera. Functionele make-up tips voor een onverwacht mediaoptreden.  Camera ready in 15 minuten. Als je naar een talkshow tafel gaat is de visagie geregeld.  Vaker word je onverwachts gebeld door de redactie: de journalist is onderweg. Leer hoe je in 15 minuten op een professionele manier aandacht besteedt aan je make-up waardoor je zelfverzekerd, rustig én professioneel jouw verhaal over de bühne kunt brengen. Zo voorkom je dat je flets, vermoeid of met een rood gezicht in beeld komt. Wanneer er een scherm zit tussen jou en de andere kant valt namelijk een gedeelte van je uitstraling weg.  Nergens voor nodig.

Info en aanmelden

Talkshowtraining

3 juni 2024

De telefoon gaat. Een redacteur van een talkshow wil een goede gast regelen - anders ontploft haar talkshowhost. Ben jij die goede gast? Heb jij een pakkend verhaal, een uitgesproken mening, kun je omgaan met lastige vragen? Een wervelende training als voorbereiding op jouw zichtbaarheid in de media.

Info en aanmelden

Kom Vaker in de Media - boekwebinar

14 juni 2024

Exclusief voor lezers van het boek Vaker in de Media: Heb je nog belemmerende stemmen die de deur uit moeten? Hoe maak je jouw profilering mediageniek? Hoe win je het hart van de journalist? Wat gaat jouw persbenadering succesvol maken? En hoe geef je interviews waar je tevreden en trots op terugkijkt?  Een webinar waarin Janneke van Heugten samen met de lezers de belangrijkste tips uit het boek doorneemt. Van Heugten: "We kijken samen waar je nu staat, waar je heen wilt en wat je belangrijkste volgende stap gaat zijn. Net als het boek een praktische webinar om je te helpen met de volgende stap waardoor je vaker in de media komt." Ben je het boek nog aan het lezen? Schrijf het op als je eventuele vragen hebt. Alle vragen gelinkt aan bovenstaande thema's zijn welkom.  Deelname aan deze webinar is gratis en echt exclusief voor de lezers van het boek Vaker in de Media. Houd jouw exemplaar van het boek als toegangsbewijs gereed tijdens de webinar.   PS Wil je een opiniestuk of een persbericht voorleggen? Dat kan met een Pro-lidmaatschap tijdens het tweewekelijkse Spreekuur. Achterin het boek vind je een kortingscode voor het Pro-lidmaatschap.

Info en aanmelden

Profileren zonder opscheppen

27 juni 2024

"Ik hoef niet zo nodig met mijn hoofd op de televisie". "Mijn vakgenoot kan de journalist misschien beter te woord staan". "Mijn werk gaat al prima, waarom zou ik meer naar voren moeten treden?" Ken je dat? Die stemmetjes in je hoofd die publiciteit verwarren met profileringsdrang, opscheppen of zelfs egotripperij? Zo zonde, want jezelf zichtbaar maken hoort bij iedere baan.  Tijdens de sessie deelt Mirjam met je hoe je van dat ongemakkelijke gevoel afkomt en hoe je profileert zonder op te scheppen.

Info en aanmelden

Kom door een overtuigende profilering in de media

27 augustus 2024

Deze webinar t.w.v. 99 euro is gratis voor lezers van het boek Vaker in de Media en voor leden met een betaald lidmaatschap. Profilering is nogal eens het laatste karweitje op de to-dolijst. Je weet dat het goed zou zijn om hier meer tijd aan te besteden, maar het schiet er vaak bij in. Je LinkedIn-profiel up-to-date, sterke socialmediaposts en je beeldmateriaal op orde. Je wilt het wel, maar veel vaker moet alles even snel tussendoor. En daarmee zet je jezelf op achterstand zodra de journalist jou door de zoekmachine haalt. Komt er nu echt naar boven wat je als expert wilt uitstralen? Is het kraakhelder over welk onderwerp jij de media te woord kunt staan? Of neem je eigenlijk nog geen ruimte in als betrokken en gedreven deskundige?  In deze webinar: Hoe maak je jouw profilering mediageniek? Wat overtuigt de journalist om contact met jou op te nemen? En hoe zorg je voor goede persfoto's? Van Heugten: "Net als het boek een praktisch ingestoken webinar om je te helpen met de volgende stap waardoor je vaker en beter in de media komt." Meld je aan en ontdek hoe je er met een overtuigende profilering voor zorgt dat je in de database van de redacties terechtkomt.   Praktisch: Deelname aan deze webinar is gratis en echt exclusief voor de lezers van het boek Vaker in de Media en leden met een betaald lidmaatschap. Houd jouw exemplaar van het boek als toegangsbewijs gereed tijdens de webinar (als je geen betaald lidmaatschap hebt). Het laatste half uur vindt plaats in breakout rooms en geeft je de mogelijkheid om van andere deelnemers feedback te krijgen op je VIDM-profiel.   TIP! Op pagina 315 van het boek vind je een kortingscode voor een betaald lidmaatschap. Met een Pro-lidmaatschap staat Janneke 12 maanden lang naast je als jouw publiciteitsexpert en vergroot je jouw netwerk met interessante journalisten. 

Info en aanmelden

Podium pakken als dagvoorzitter

29 augustus 2024

Journalisten willen experts die gemakkelijk uit hun woorden komen. Experts die comfortabel zijn in zichtbaarheid zijn extra aantrekkelijk voor de media. Podiumervaring is van wezenlijk belang. Wil je vlieguren maken? Wil je dagvoorzitter worden? Kom dan naar de VIDM training 'Podium pakken als dagvoorzitter.' Wat houdt het werkelijk in om dagvoorzitter te zijn. Wat moet een dagvoorzitter allemaal doen? Wat wordt er van je verwacht tijdens de voorbereiding? Moet je contact opnemen met de sprekers? Hoe kun je een optimale samenwerking opbouwen? Waar bemoei je je wel mee en waar niet? Hoe kun je kritisch kijken naar het programma, de tijdlijn, binnenkomst, zaalindeling en interviews voor een vlekkeloze uitvoering? Als je zelf een spreker bent, weet je dan waarom slim samenwerken met de dagvoorzitter van levensbelang is. Wat gebeurt er als er iemand uitvalt? Dan wordt de dagvoorzitter geraadpleegd. Schrijf je in voor deze training en onthul de geheimen van een succesvolle dagvoorzitter. Vergroot je professionaliteit en verhoog je impact op elk evenement!      

Info en aanmelden

Zo win je het hart van de journalist

10 september 2024

Deze webinar t.w.v. 99 euro is gratis voor lezers van het boek Vaker in de Media en voor leden met een betaald lidmaatschap.   Journalisten hebben meestal weinig tijd en overvolle mailboxen. Zij scannen mailtjes heel snel. Is het verhaal interessant voor de doelgroep van het programma? Is het echt iets nieuws? Waarom moet er nú aandacht voor dit onderwerp komen? Als journalisten moeten zoeken naar het journalistieke pareltje in je verhaal, is de deleteknop snel gevonden.  In deze webinar neemt Janneke van Heugten je mee in de belevingswereld van de journalist. Ontdek waarom het gesprek bij de koffieautomaat interessant is voor een journalist en hoe jij daar je voordeel mee doet. We staan ook stil bij de belangen van de journalist versus jouw belangen. Je contact met een journalist wordt effectiever en prettiger voor jullie allebei, juist als je ook oog hebt voor de belangen van de journalist. Als afsluiter krijg je een winstverdubbelaar. Door te leren in deelonderwerpen te denken, zorg je voor extra mediakansen.  In deze webinar: Waar slaat de journalist op aan? Hoe maak je de journalistiek aantrekkelijke vertaalslag van je boodschap? En hoe vermenigvuldig je jouw mediakansen met deelonderwerpen?   Van Heugten: "Net als het boek een praktisch ingestoken webinar om je te helpen met de volgende stap waardoor je vaker en beter in de media komt." Meld je aan en ontdek hoe je het hart van de journalist wint en vaker in de media komt!   Praktisch: Deelname aan deze webinar is gratis en echt exclusief voor de lezers van het boek Vaker in de Media en leden met een betaald lidmaatschap. Houd jouw exemplaar van het boek als toegangsbewijs gereed tijdens de webinar (als je geen betaald lidmaatschap hebt). Het laatste half uur vindt plaats in breakout rooms en geeft je de mogelijkheid om van andere deelnemers feedback te krijgen op jouw nieuwswaardige boodschap. TIP! Op pagina 315 van het boek vind je een kortingscode voor een betaald lidmaatschap. Met een Pro-lidmaatschap staat Janneke 12 maanden lang naast je als jouw publiciteitsexpert en vergroot je jouw netwerk met interessante journalisten. 

Info en aanmelden

Scoren met je persbericht

8 oktober 2024

Deze webinar t.w.v. 99 euro is gratis voor lezers van het boek Vaker in de Media en voor leden met een betaald lidmaatschap.   Een goed geschreven persbericht loopt kans een-op-een overgenomen te worden. Zeker als je een persbericht met een lokale insteek naar lokale media stuurt. Andere media zeggen dat ze nieuwswaardige persberichten zien als bron waarmee ze zelf aan de slag gaan om unieke content te maken. Toch zie je regelmatig dat bepaalde identieke korte berichten ook in verschillende landelijke media staan. De kans is dan groot dat de bron een uitstekend geschreven persbericht is. In deze webinar krijg je 10 tips voor een sterk persbericht.  Van Heugten: "Net als het boek een praktisch ingestoken webinar waarin je leert waar een succesvol persbericht aan voldoet." Praktisch: Schrijf ter voorbereiding de eerste alinea van een persbericht om het maximale uit deze webinar te halen. Tijdens de webinar geef ik je in een uur de allerbelangrijkste tips en beantwoord ik alle vragen. Daarna is er nog een half uur ruimte in de breakout rooms om van de andere deelnemers feedback op je persbericht te krijgen.   Deelname aan deze webinar is gratis en echt exclusief voor de lezers van het boek Vaker in de Media en leden met een betaald lidmaatschap. Houd jouw exemplaar van het boek als toegangsbewijs gereed tijdens de webinar (als je geen betaald lidmaatschap hebt).    TIP! Op pagina 315 van het boek vind je een kortingscode voor een betaald lidmaatschap. Met een Pro-lidmaatschap staat Janneke 12 maanden lang naast je als jouw publiciteitsexpert en vergroot je jouw netwerk met interessante journalisten. 

Info en aanmelden

Een raak opiniestuk schrijven

22 oktober 2024

Deze webinar t.w.v. 99 euro is gratis voor lezers van het boek Vaker in de Media en voor leden met een betaald lidmaatschap.   Van media komt media. Die kans is zeker aanwezig als je een opiniestuk schrijft. De opiniepagina’s van kranten zijn niet alleen populair bij het publiek. Ook journalisten zijn extra geïnteresseerd in deze stukken. Wees niet verbaasd als na publicatie van je opiniestuk NPO Radio 1 belt voor een interview. Of als een columnist naar jouw stuk verwijst. Ook de talkshows houden de opiniepagina’s goed in de gaten. Een opiniestuk is het ultieme middel om jezelf op de radar van redacties te krijgen.  Ik wed dat daarnaast ook je socialmediaposts een groter bereik krijgen als je vaker opiniestukken schrijft. Ik hoor namelijk regelmatig van klanten dat ze door mijn training Opiniestuk Schrijven ook betere LinkedIn-posts schrijven. Het schrijven van een opiniestuk helpt je om goed na te denken over hoe je in een onderwerp staat. Met de 18 tips die je in deze webinar krijgt, bouw je een opiniestuk dat overtuigt en waar de opinieredactie om staat te springen.  Van Heugten: "Net als het boek een praktisch ingestoken webinar waarin je leert waar een raak opiniestuk aan voldoet." Praktisch: Schrijf ter voorbereiding de eerste alinea van een opiniestuk om het maximale uit deze webinar te halen. Het laatste half uur vindt plaats in breakout rooms en geeft je de mogelijkheid om feedback van andere deelnemers te krijgen. Deelname aan deze webinar is gratis en echt exclusief voor de lezers van het boek Vaker in de Media en leden met een betaald lidmaatschap. Houd jouw exemplaar van het boek als toegangsbewijs gereed tijdens de webinar (als je geen betaald lidmaatschap hebt).  TIP! Op pagina 315 van het boek vind je een kortingscode voor een betaald lidmaatschap. Met een Pro-lidmaatschap staat Janneke 12 maanden lang naast je als jouw publiciteitsexpert en vergroot je jouw netwerk met interessante journalisten. 

Info en aanmelden

Jouw succesvolle persbenadering

5 november 2024

Deze webinar t.w.v. 99 euro is gratis voor lezers van het boek Vaker in de Media en voor leden met een betaald lidmaatschap.   Snel een WhatApp naar freelancejournalist Jette Pellemans om te overleggen of dit onderwerp iets is voor NRC, Trouw of Elsevier. Niet vergeten Klaske Brenninkmeijer van Goedemorgen Nederland te bellen over deze praktijkcase. En die stelling moet echt op de mail naar Karen van Andel voor het radioprogramma Spraakmakers.  Een netwerk vol mediacontacten is goud waard. Weten welke journalist je met welke informatie een plezier doet, is de sleutel tot publiciteit. De belangrijkste vraag die iedere mediamaker zichzelf stelt bij het lezen van de informatie die jij deelt: is het verhaal interessant en relevant voor ons publiek?  Hoe kom je aan de contactgegevens van de voor jou interessante media? Wat is een goede tone of voice in je mail? Welke veelgemaakte blunder is funest voor een goede persrelatie? Waarom heb je echt geen tweehonderd perscontacten nodig om regelmatig in de media te komen? En hoe krijg je aandacht op primetime bij de NOS door de regionale omroep te omarmen? Meld je aan voor deze webinar en ontdek de geheimen van het opbouwen van een medianetwerk, waar je je hele werkende leven de vruchten van plukt. Van Heugten: "Net als het boek een praktisch ingestoken webinar om je te helpen met de volgende stap waardoor je vaker en beter in de media komt."   Praktisch: Deelname aan deze webinar is gratis en echt exclusief voor de lezers van het boek Vaker in de Media en leden met een betaald lidmaatschap. Houd jouw exemplaar van het boek als toegangsbewijs gereed tijdens de webinar (als je geen betaald lidmaatschap hebt). Het laatste half uur vindt plaats in breakout rooms en geeft je de mogelijkheid om met andere deelnemers te brainstormen over welke media interessant voor je zijn.   TIP! Op pagina 315 van het boek vind je een kortingscode voor een betaald lidmaatschap. Met een Pro-lidmaatschap staat Janneke 12 maanden lang naast je als jouw publiciteitsexpert en vergroot je jouw netwerk met interessante journalisten. 

Info en aanmelden

Altijd goed voorbereid voor een interview

19 november 2024

Deze webinar t.w.v. 99 euro is gratis voor lezers van het boek Vaker in de Media en voor leden met een betaald lidmaatschap. Oogsttijd. Je wordt gevraagd voor interviews, er komen onverwachte telefoontjes van journalisten, je moet ineens voorbereid zijn om altijd je verhaal klaar te hebben. Haal je voordeel uit een goede voorbereiding, sta stevig tijdens je interview en haal het maximale uit je media-exposure. Hoe zorg je dat je altijd een goed verhaal hebt? Welke cruciale vragen moet je aan de journalist stellen? En hoe verpak je jouw boodschap zo mediageniek dat je subtiel de leiding neemt in een interview? Meld je aan voor deze webinar en leer hoe je interviews geeft die jouw doel ondersteunen en hoe je als vrouwelijke deskundige krachtig je podium pakt. Van Heugten: "Net als het boek een praktisch ingestoken webinar om je te helpen met de volgende stap waardoor je vaker en beter in de media komt."   Praktisch: Deelname aan deze webinar is gratis en echt exclusief voor de lezers van het boek Vaker in de Media en leden met een betaald lidmaatschap. Houd jouw exemplaar van het boek als toegangsbewijs gereed tijdens de webinar (als je geen betaald lidmaatschap hebt). Het laatste half uur vindt plaats in breakout rooms en geeft je de mogelijkheid om van andere deelnemers feedback te krijgen op jouw hoofdboodschap (voorbeeld op pagina 229). TIP! Op pagina 315 van het boek vind je een kortingscode voor een betaald lidmaatschap. Met een Pro-lidmaatschap staat Janneke 12 maanden lang naast je als jouw publiciteitsexpert en vergroot je jouw netwerk met interessante journalisten. 

Info en aanmelden

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord