1

VIDM Academy

Academy

Door media-aandacht groeit jouw status als deskundige. Het vergroot je zichtbaarheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als expert. Iedereen die alles uit het leven wil halen, iedereen die weet dat je maar een keer leeft? Die haalt eruit wat erin zit en pakt dat podium.  

Houd iets je nog tegen? Bijvoorbeeld onzekerheid over je verhaal of mening in het openbaar delen? Angst voor lastige vragen? Of wil je gewoon aan je performance werken? Tientallen kanjers van (media)trainers halen in de VIDM Academy jouw drempels weg en helpen je met sterkere zichtbaarheid.

Kies jouw online sessie!

De VIDM Academy wordt vormgegeven door een rijkdom aan vakmensen die klaar staan om jou verder te helpen met sterkere zichtbaarheid. De trainers hebben veel ervaring binnen hun specialisme en zijn hier naast VIDM dagelijks mee bezig.

Wil je de trainers buiten VIDM om boeken? Rechtstreeks contact opnemen met de trainers staat natuurlijk vrij. 

Scroll snel naar:
JanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember

Talkshowtraining

13 februari 2023

Telefoon gaat. Een redacteur van een talkshow wil een góeie gast regelen - anders ontploft haar talkshowhost. Ben jij die goeie gast? Heb jij een pakkend verhaal, een uitgesproken mening, kun je omgaan met lastige vragen? Een wervelende training als voorbereiding op jouw zichtbaarheid in de media.

Info en aanmelden

LinkedIn voor bescheiden experts

23 februari 2023

Wil jij als expert nu eindelijk de stap naar meer zichtbaarheid maken, je bescheidenheid op de juiste plek zetten (of overboord gooien) om vervolgens door de juiste journalisten te worden gevonden en een goede eerste indruk maken? In vrijwel elk medialunch-gesprek dat Janneke van Heugten voert met journalisten valt minstens een keer het woord ‘LinkedIn’. Deze journalisten beschouwen LinkedIn als een handig en betrouwbaar platform om experts te vinden en te checken. Kom dan naar deze sessie. Ik deel tips om je profiel te verbeteren, waardoor je je kans om vaker in de media te komen vergroot.

Info en aanmelden

Authentiek presenteren met storytelling

8 maart 2023

Authentiek presenteren met storytelling Vergroot de impact van jouw persoonlijke, unieke talent. Waarom zit je aandachtig te luisteren naar de een en val je bijna in slaap bij de ander? Presenteren vanuit je eigen kracht, zodat je je vrij voelt en jezelf kunt zijn, ook voor groepen of de camera. Jij bent uniek, jouw stijl van presenteren en jouw achtergrond zijn uniek. Hoe kan je dat inzetten zonder kunstjes maar met authenticiteit, wat is je kracht en hoe kan je dat laten zien. Je klanten of publiek écht boeien met je verhaal?  Dat lukt niet met cijfers of rationele argumenten. Je bent niet de enige die doet wat jij doet. Er is een omgeving vol concurrenten. Die allemaal min-of-meer hetzelfde product of dienst leveren. Jij kunt het verschil maken omdat jij uniek bent.  Doe je mee en wil jij ook leren om boeiend te presenteren met Storytelling?

Info en aanmelden

Blogspreekuur

17 maart 2023

Wil je zichtbaarder zijn voor je doelgroep en voor journalisten? Met een blog kun je je onderscheiden en elke keer een ander aspect van jouw expertise belichten. Maar… je denkt dat het moeilijk is, je denkt dat je niet kunt schrijven, je vindt het eng om je bloot te geven, je denkt dat er niemand op zit te wachten, je denkt dat het geen zin heeft omdat er al zoveel over is geschreven, je weet niet hoe lang zo’n blog dan moet zijn, je weet niet waarover je dan moet schrijven, kortom: beren op de weg. Zet al die beren eens op een rijtje en leg ze aan mij voor in mijn blogspreekuur. Ik maak de weg voor je vrij naar onderscheidend bloggen voor meer zichtbaarheid.

Info en aanmelden

Met je boek naar de media, van deskundige naar autoriteit

29 maart 2023

Je bent de kennisleider in jouw vakgebied en draait al heel wat jaren mee. Het enige wat nog ontbreekt is de vierde poot van jouw stoel, waarmee jij jouw kennis, visie en ervaring kunt delen: op het podium, voor groepen, aan tafel bij de pers en in vakbladen. Hoe meer zichtbaar je bent, hoe groter de kans dat jij wordt gevraagd om je visie te delen. Die ontbrekende poot van jouw troon is een boek: voor elke expert het ideale marketinginstrument. Maar hoe begin je met schrijven? Hoe krijg je zo effectief mogelijk jouw kennis vanuit je hoofd in de computer? Op een manier die opvalt bij pers & media? En wat komt er kijken bij het boekenproces? Deze en al je vragen komen aan bod bij deze interactieve sessie.

Info en aanmelden

Camera Ready in 15 minuten

4 april 2023

Stevig in je schoenen met een krachtige, professionele én eigen uitstraling. Laat aan de buitenkant zien waar je aan de binnenkant voor staat. Door tussenkomst van apparatuur valt een groot gedeelte van je uitstraling weg. Je ziet er al snel flets en vermoeid uit terwijl je dat niet bent. Voorkom een bleke uitstraling met roodheid en donkere kringen. Leer hoe je met 5 tips, in een handomdraai stralend voor de dag komt. Wat is het geheim van foundation, hoe voorkom je donkere kringen en hoe zorg je dat je energiek in beeld komt. Zelfvertrouwen zit voor een groot gedeelte in goed voor de dag komen. Ik help je een top indruk maken. 

Info en aanmelden

Hijs jezelf op het podium met een opinieartikel

11 mei 2023

Jouw opinieartikel in een dag- of vakblad of op hun website is een mooie kans om jouw deskundigheid te tonen en daarmee zichtbaar te zijn. Een goed bereik, onder de aandacht van je potentiële doelgroep, gelezen door andere redacties: je slaat meerdere vliegen in een klap. Een klein percentage van de ingezonden opiniestukken wordt echter geplaatst. Iedere krant heeft weer eigen criteria maar er zijn gelukkig ook veel overeenkomsten. VIDM-oprichter Janneke van Heugten is regelmatig met opiniestukken in de dagbladen, waaronder NRC, Trouw en Volkskrant. Haar geheime wapen: journalist Ellen Kleverlaan. Ellen is een meester in het schrijven van opiniestukken en heeft er inmiddels flink wat mensen mee kunnen helpen. In deze sessie ontdek je waarom de stukken geschreven door Ellen bijna altijd geplaatst worden. Ellen neemt je mee in de voorbereiding ervan als ook het daadwerkelijke schrijven van een goede tekst.

Info en aanmelden

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord