1

VIDM Academy

Academy

Door media-aandacht groeit jouw status als deskundige. Het vergroot je zichtbaarheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid als expert. Iedereen die alles uit het leven wil halen, iedereen die weet dat je maar een keer leeft? Die haalt eruit wat erin zit en pakt dat podium.  

Houd iets je nog tegen? Bijvoorbeeld onzekerheid over je verhaal of mening in het openbaar delen? Angst voor lastige vragen? Of wil je gewoon aan je performance werken? Tientallen kanjers van (media)trainers halen in de VIDM Academy jouw drempels weg en helpen je met sterkere zichtbaarheid.

Kies jouw online training!

De VIDM Academy wordt vormgegeven door een rijkdom aan vakmensen die klaar staan om jou verder te helpen met sterkere zichtbaarheid. De trainers hebben veel ervaring binnen hun specialisme en zijn hier naast VIDM dagelijks mee bezig.

Wil je de trainers buiten VIDM om boeken? Rechtstreeks contact opnemen met de trainers staat natuurlijk vrij. 

Scroll snel naar:
FebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecemberJanuari

Krachtiger en natuurlijker communiceren in de media

12 maart 2024

Of je nu een interview geeft, een presentatie houdt of meedoet aan een 'ronde tafel' of debat, het helpt enorm als je dat kunt doen op een manier die echt klopt met wie jij bent en met je natuurlijke stijl van communiceren. Toch verliezen we vaak veel van onze natuurlijkheid als we ons in nieuwe of spannende situaties begeven. Hoe beter je weet wat jouw natuurlijke kracht en uitstraling als spreker is, hoe vanzelfsprekender het wordt deze ook volop in te zetten. Tijdens deze sessie onderzoeken we waar jouw kracht als communicator vooral in zit (en waarin niet), wat je van nature uitstraalt en hoe je daar optimaal gebruik van kunt maken, wat voor mediamomenten jou het beste passen (en welke minder) en hoe je van ieder mediamoment het beste kunt maken.

Info en aanmelden

Bouw een krachtig journalistennetwerk

18 maart 2024

Als er íets belangrijk is voor zichtbaarheid in de media, dan is het wel het hebben van een krachtig netwerk van journalisten, (hoofd)redacteuren en andere mediaprofessionals. Mensen die jou verder kunnen helpen met aandacht in offline en online media én voor wie jij van grote waarde bent. Want echt netwerken is natuurlijk tweerichtingsverkeer en dient niet alleen jouw doelen. Hoe bouw je zo'n krachtig netwerk slim op en laat je het groeien? Wat doe je om de connectie voor jullie beiden van grote waarde te maken? En welke manieren van netvliesmanagement pas je toe, ofwel: hoe blijf je in beeld zodat iemand aan jou denkt bij een relevante mediavraag? Dit en meer komt aan bod in deze bijzonder praktische sessie.

Info en aanmelden

Artikel schrijven voor beginners

10 april 2024

Heb jij altijd al een artikel willen schrijven in een vakblad, maar weet je niet waar je moet beginnen? Marlies neemt je mee in het schrijfproces en helpt je structuur aan te brengen. Tijdens deze training ontvang je tips om een aansprekend artikel te schrijven waarmee je lezers kan inspireren. Ook ga je aan de slag met een eerste opzet voor jouw artikel voor een vakblad naar jouw keuze.

Info en aanmelden

Professionele video‘s maken met je smartphone

17 april 2024

Leer zèlf met je smartphone professionele video's maken in deze praktische workshop van Geertje. Video is tegenwoordig een belangrijke basisvaardigheid voor iedere deskundige. De manier om letterlijk zichtbaar te worden, is een video op je website of sociale media. En de beste camera is de camera die je bij je hebt! Je smartphone dus. In deze workshop leer je: Een video van jezelf maken (geluid, licht, kader) Mooie en interessante shots maken van events, producten (zoals een boek) of je dagelijks leven Basis tips en tricks voor het filmen van video's met je smartphone

Info en aanmelden

Schrijf je beste business boek ooit in 10 weken

15 mei 2024

Ondernemers met een eigen boek weten dat het boek hun beste marketinginstrument is, voor zichzelf en hun bedrijf. Door je kennis op een gedegen en onderscheidende manier in een boek te gieten, maak je jezelf veel aantrekkelijker voor redacties. Maar zoals velen heb je een business die aandacht vraagt. Hoe voorkom je dat je je tijd verdoet met het schrijven aan een boek dat uiteindelijk niet wordt gepubliceerd?  En hoe krijg je van al je ervaring een goed en verantwoord boek? Waarover ga je schrijven en wat komt er kijken bij het boekenproces? Deze en al je vragen komen aan bod. Tijdens de sessie deelt Bianca met jou hoe je in tien weken je boek schrijft, zodat je er al razendsnel de vruchten van kunt plukken.

Info en aanmelden

Zelfverzekerd voor de camera. Make-up tips voor een onverwacht mediaoptreden.

28 mei 2024

Sta zelfverzekerd voor de camera. Functionele make-up tips voor een onverwacht mediaoptreden.  Camera ready in 15 minuten. Als je naar een talkshow tafel gaat is de visagie geregeld.  Vaker word je onverwachts gebeld door de redactie: de journalist is onderweg. Leer hoe je in 15 minuten op een professionele manier aandacht besteedt aan je make-up waardoor je zelfverzekerd, rustig én professioneel jouw verhaal over de bühne kunt brengen. Zo voorkom je dat je flets, vermoeid of met een rood gezicht in beeld komt. Wanneer er een scherm zit tussen jou en de andere kant valt namelijk een gedeelte van je uitstraling weg.  Nergens voor nodig.

Info en aanmelden

Talkshowtraining

3 juni 2024

De telefoon gaat. Een redacteur van een talkshow wil een goede gast regelen - anders ontploft haar talkshowhost. Ben jij die goede gast? Heb jij een pakkend verhaal, een uitgesproken mening, kun je omgaan met lastige vragen? Een wervelende training als voorbereiding op jouw zichtbaarheid in de media.

Info en aanmelden

Profileren zonder opscheppen

27 juni 2024

"Ik hoef niet zo nodig met mijn hoofd op de televisie". "Mijn vakgenoot kan de journalist misschien beter te woord staan". "Mijn werk gaat al prima, waarom zou ik meer naar voren moeten treden?" Ken je dat? Die stemmetjes in je hoofd die publiciteit verwarren met profileringsdrang, opscheppen of zelfs egotripperij? Zo zonde, want jezelf zichtbaar maken hoort bij iedere baan.  Tijdens de sessie deelt Mirjam met je hoe je van dat ongemakkelijke gevoel afkomt en hoe je profileert zonder op te scheppen.

Info en aanmelden

Podium pakken als dagvoorzitter

29 augustus 2024

Journalisten willen experts die gemakkelijk uit hun woorden komen. Experts die comfortabel zijn in zichtbaarheid zijn extra aantrekkelijk voor de media. Podiumervaring is van wezenlijk belang. Wil je vlieguren maken? Wil je dagvoorzitter worden? Kom dan naar de VIDM training 'Podium pakken als dagvoorzitter.' Wat houdt het werkelijk in om dagvoorzitter te zijn. Wat moet een dagvoorzitter allemaal doen? Wat wordt er van je verwacht tijdens de voorbereiding? Moet je contact opnemen met de sprekers? Hoe kun je een optimale samenwerking opbouwen? Waar bemoei je je wel mee en waar niet? Hoe kun je kritisch kijken naar het programma, de tijdlijn, binnenkomst, zaalindeling en interviews voor een vlekkeloze uitvoering? Als je zelf een spreker bent, weet je dan waarom slim samenwerken met de dagvoorzitter van levensbelang is. Wat gebeurt er als er iemand uitvalt? Dan wordt de dagvoorzitter geraadpleegd. Schrijf je in voor deze training en onthul de geheimen van een succesvolle dagvoorzitter. Vergroot je professionaliteit en verhoog je impact op elk evenement!      

Info en aanmelden

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord