1

Contactgegevens Journalisten

Contactgegevens Journalisten

Een goede relatie opbouwen met journalisten die voor jou belangrijk zijn, begint met het achterhalen welke journalisten echt in jouw vak zijn geïnteresseerd.

Op deze pagina heb je toegang tot de contactgegevens van meer dan 1300 journalisten. Hiervan zullen er hooguit 20 interessant zijn voor jou. Het is veel effectiever om met een paar journalisten die gespecialiseerd zijn in je vakgebied een band op te bouwen dan op goed geluk persberichten te sturen naar een willekeurig persbestand. Een goede persrelatie begint dus bij selectief zijn wie je benadert.

Het belangrijkste bij het benaderen van de pers blijft om alleen informatie te versturen die relevant is voor de ontvanger. Een goede relatie met de media bereik je alleen door in te spelen op hun wensen. Weet wie je benadert. Behandel de ontvanger als mens en niet als postvak met een ja/ja-sticker. Zorg voor een persoonlijke aanhef en laat zien dat je bekend bent met bijvoorbeeld het programma. 

Zoek je een laagdrempelige manier om te netwerken met journalisten en andere mediamakers? Vraag jij je af of journalisten en redacties wel op jouw verhaal zitten te wachten? Zou je de stap richting publiciteit wel willen zetten, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken?

Wekelijks Zoomluncht Janneke van Heugten graag samen met jou en een speciale mediagast en behandelt ze thema's gelinkt aan publiciteit in de VIDM Medialunch

Onder kennisbank staan de opgenomen Medialunches. Een aanrader om terug te kijken of terug te luisteren. 

Belangrijk: VIDM bestaat sinds 2008. We vragen journalisten jaarlijks om hun profiel op VIDM up-to-date te houden. Toch zijn er journalisten die vergeten zich ooit aangemeld te hebben. Klopt een profiel niet meer? Wijs de journalist daar dan gerust op met de link naar vidm.nl/journalist. Zo bouwen we samen aan meer diversiteit in de media. 

Om de contactgegevens van journalisten te bekijken, heb je een betaalde account nodig. Log-in of upgrade je account

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord