2

Expertdatabase voor journalistieke producties

"Ik had binnen een mum van tijd een arbeidsrechtadvocaat voor de microfoon"

Binnen jouw deadline

Diversiteit aan deskundigen

Met Mediaplatform VIDM maken we het laagdrempelig voor jou als journalist om in contact te treden met een bredere diversiteit aan potentiële interviewkandidaten. Door je aan te melden draag je bij aan meer diversiteit in de media. Je wordt vindbaar voor deskundigen die gedreven en enthousiast over hun vak zijn, maar vaak nog ontdekt moeten worden door de media. 

Wij helpen redacties, journalisten en studenten journalistiek aan interviewkandidaten die samen een realistische afspiegeling van de maatschappij vormen. We helpen je om sneller de juiste experts en interviewkandidaten te vinden. Experts die aansluiten bij het onderwerp waar jij op dat moment een item over maakt.

  • Binnen no time een (ervarings)deskundige die al jouw vragen kan beantwoorden én graag meewerkt;
     
  • Direct de juiste deskundigen voor handen, passend bij jouw vraag en medium.
     
  • Ook als je op zoek bent naar ervaringsdeskundigen en persoonlijke verhalen.
     

        Ervaar de voordelen

Oproep verzenden

Als journalist plaats je een oproep. VIDM matcht dit met deskundigen die aansluiten bij het onderwerp van het artikel of het item waar jij aan werkt. Als de deskundige binnen de deadline beschikbaar is om vragen over het onderwerp te beantwoorden, reageert zij of hij rechtstreeks naar jou als journalist. Meer op zoek naar persoonlijke verhalen en ervaringsdeskundigen? Ook die vind je door een oproep te plaatsen.

Direct een oproep plaatsen

De kleine lettertjes van VIDM

De experts kunnen een kleine vergoeding per jaar betalen, zodat ze naast het ontvangen van de persvragen ook bij de namen, contactgegevens, interesses en huidige functies van de aangemelde journalisten kunnen (na inloggen). Hierdoor kunnen we de diensten gratis aanbieden aan journalisten en redacteuren.

Door je aan te melden als journalist draag je bij aan meer diversiteit en een representatiever beeld van de Nederlandse bevolking in de media.

Meld je gratis aan

Ruim 1300 journalisten hebben zich bij ons aangesloten. Zij werken onder andere voor:

" Ik vond het wel spannend om een oproep in te zenden, omdat je bang bent dat je meteen een volle mailbox krijgt. Maar dat was gelukkig niet zo! Ik was uiteindelijk superblij. De eerste tip kwam binnen 10 minuten en die bleek al een voltreffer! Zo snel had ik nooit kunnen googlen op een expert. Ik heb nu op m’n gemakje kunnen checken of ik het wat vond. Een andere expert vond ik ook interessant, maar hou ik in gedachte voor een volgend artikel."

Klaske Delhij - freelance journalist

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord