1

Netwerken met journalisten

Medialunch

Zoek je een laagdrempelige manier om te netwerken met journalisten en andere mediamakers? Vraag jij je af of journalisten en redacties wel op jouw verhaal zitten te wachten? Zou je de stap richting publiciteit wel willen zetten, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken?

Iedere dinsdag van 12 tot 13 uur Zoomluncht Janneke van Heugten graag samen met jou en een speciale mediagast en behandelt ze thema's gelinkt aan publiciteit in de Medialunch. 

Tip: iedere week schuift er een andere journalist of (hoofd)redacteur aan. Kijk welke mediagast aansluit bij jouw expertise en achtergrond, zodat je jouw kans op publiciteit vergroot. 
 

De Medialunch is voor iedereen toegankelijk. Ook voor leden met een gratis lidmaatschap. Mediaplatform VIDM heeft als doel om een realistische afspiegeling van de maatschappij in de media te stimuleren. Met een brede diversiteit aan deskundigen.

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Joost Klaverdijk, verslaggever BN DeStem & verslaggever Brabant ANP

18 mei 2021

Joost Klaverdijk is freelance verslaggever en tekstschrijver. Hij werkt een aantal jaren als verslaggever voor BN DeStem in zijn woonplaats Breda, en in de rest van West-Brabant. Daarnaast was hij correspondent van de provincie Brabant voor het ANP en leverde hij talloze teksten voor overheden en onderwijsinstellingen. Voor BN DeStem schrijft hij over de meest uiteenlopende onderwerpen. Sportverslaggeving is het enige waarvoor hij niet wordt ingezet. Een specialiteit heeft hij niet, of het moet juist die veelzijdigheid zijn. Hij is altijd geïnteresseerd in ‘de mens achter het verhaal’. Om meer onder de mensen te zijn en door een passie voor koffie had hij een kleine tien jaar een mobiele espressobar. Joost beter leren kennen en erachter komen of jouw verhaal aansluit bij zijn interesse? Meld je dan aan voor deze medialunch. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Roy op het Veld, hoofdredacteur Change Inc.

25 mei 2021

Roy op het Veld is hoofdredacteur van Change Inc. Change Inc. laat zien hoe mensen en bedrijven de toekomsteconomie vandaag al vormgeven. In een mix van online- en offlinemiddelen presenteren ze die oplossingen aan heel Nederland. Met alle aandacht voor het laatste nieuws, de belangrijkste achtergronden en de krachtigste Changemakers. Iedere maand bereiken ze meer dan 300.000 zakelijke professionals die deze informatie gebruiken om meer kennis op te doen over de laatste innovaties en duurzaam ondernemen. Meer dan 35.000 community members krijgen dagelijks de Change Inc. nieuwsbrief.  Change Inc, brengt de laatste ontwikkelingen in duurzaamheid, innovatie, ondernemerschap en het bedrijfsleven.  Ben je benieuwd hoe de redactie werkt en of je zelf een bijdrage zou kunnen leveren? Schrijf je dan in voor deze VIDM Medialunch. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Josefine Ezinga van Asdonk, Head of content Nieuws.nl

1 juni 2021

Josefine Ezinga van Asdonk is head of content bij Nieuws.nl. Nieuws.nl is sinds 2001 actief en is daarmee een van de langst bestaande nieuwswebsites van Nederland. Het heeft met inmiddels 410 websites sterke wortels op lokaal niveau en een groot bereik (meer dan 100.000.000 paginaweergaven per maand). Op het eigen videokanaal Vnieuws.nl wordt nationaal en regionaal nieuws, vlogs en (video) Podcasts gedeeld. In de video's worden vooral maatschappelijk problemen in Nederland en essentiële informatie voor Nederlanders aangekaart. Daarnaast is er ook ruimte voor informatie over gezondheid en het vinden van een goede balans tussen werk en privé.  De doelgroep van Nieuws.nl bestaat voor het grootste deel uit midden- en hoger opgeleide vrouwen die bewust in het leven staan en met aandacht naar de wereld en zichzelf kijken. De lezer van Nieuws.nl heeft behoefte aan (hyper)lokaal nieuws en is op zoek naar compacte, heldere en onmisbare nieuwsfeiten van de dag, afgewisseld met positieve en emotionele verhalen over Nederland en Nederanders.   Ontdekken wanneer jouw deskundigheid en onderwerp interessant is voor Nieuws.nl? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Pieter Willemsen, freelance Journalist, tv- en radiomaker, podcaster

8 juni 2021

Pieter Willemsen is freelancer in de media. Voor diverse opdrachtgevers zet hij zijn ervaring (15 jaar bij de Publieke Omroep), kunde en netwerk in om goede verhalen te maken. Dit kunnen journalistieke verhalen zijn voor nieuws- en achtergrondprogramma's zijn op radio en tv of verhalen die meer vanuit de zender gedreven zijn. Daarnaast maakt hij podcasts, uit eigen interesse en in opdracht.  Pieter heeft o.a. interesse in onderwerpen die te maken hebben met duurzaamheid, politiek, ontwikkelingssamenwerking, de multiculturele samenleving en ondernemend Nederland.  Naast zelf werkzaam in de media, helpt Pieter ook partijen aan media-aandacht en geeft hij media-advies. Wil je met jouw verhaal en expertise zichtbaar worden in de media? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Rosa Dammers, freelance journalist voor o.a. Libelle, &C, Flow en vtwonen

15 juni 2021

Rosa Dammers (32) werkt als freelance journalist voor o.a. Libelle, &C, Flow en vtwonen. Ze schrijft het liefst over onderwerpen als gezondheid, zelfontwikkeling, carrière en spiritualiteit. Van selfcare en activisme, tot natuurlijke anticonceptie en stoppen met alcohol. Over dat laatste thema maakt ze momenteel een instagramcursus, ze stopte twee jaar geleden namelijk zelf met alcohol. Rosa is co-auteur van Babe, you got this – het werkboek, werkte als eindredacteur bij Libelle, runt een co-workingspace in hartje Den Bosch en is naast haar journalistieke werk ook actief als copywriter. Ontdekken of jouw onderwerp aansluit bij de interesse van Rosa? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Lisanne van Sadelhoff, freelance journalist voor o.a. Volkskrant magazine, het Algemeen Dagblad, RTL Nieuws, Viva, De Correspondent, LINDA., Grazia, het Onderwijsblad en Playboy

22 juni 2021

Lisanne van Sadelhoff (31) studeerde journalistiek en daarna Nederlands. Ze werkt al tien jaar als freelance journalist voor onder andere Volkskrant magazine, RTL Nieuws, Libelle, De Correspondent, het Algemeen Dagblad, Grazia, Playboy en Ouders van Nu. Daarnaast schrijft ze columns voor Flair, Intermediair en het AD, en werkte ze als eindredacteur bij de Volkskrant. Vorig jaar debuteerde ze bij uitgeverij Das Mag met haar boek 'Je bent jong en je rouwt wat'. Ontdekken of jouw onderwerp aansluit bij de interesse van Lisanne? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Eric Verweij, hoofdredacteur Cobouw

29 juni 2021

Eric Verweij is hoofdredacteur van Cobouw, sinds 1867 de onafhankelijke nieuwsbron voor bouwend Nederland. Cobouw schrijft over marktontwikkelingen, duurzaamheid, innovatie, bouwkwaliteit, aanbesteden en infrastructuur.  Naast Cobouw is Eric ook redactioneel eindverantwoordelijk voor de installatietitels binnen de uitgeverij. Hij werkt sinds 1996 in de journalistiek en sinds 1999 als hoofdredacteur voor diverse titels (o.a. Computer!Totaal, Tips&Trucs, ZOOM.nl, NAP). Als hoofdredacteur voor Cobouw is hij ook gefocust op de digitale transitie van het merk en het redactioneel aanjagen van innovatie/duurzaamheid en diversiteit in de bouw, via publicaties en events. In zijn vrije tijd is hij een enthousiaste iPhone fotograaf op Instagram (@ericverweij). Ontdekken of jouw verhaal interessant is voor Cobouw en hoe je het beste contact legt met de redactie? Schrijf je dan in voor deze VIDM Medialunch. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Robert Ellenkamp, hoofdredacteur Agrio

13 juli 2021

Robert Ellenkamp is hoofdredacteur van Agrio, een uitgeverij die zich richt op boeren met titels zoals Vee&Gewas, Melkvee, Akkerwijzer en Pluimveeweb. Hij werkt al 22 jaar bij het bedrijf en begon er als nieuwsjournalist en groeide met het bedrijf mee. De laatste twaalf jaar is hij redactioneel eindverantwoordelijk voor alle vakbladen, websites, evenementen en webinars. Zijn eigen aandachtsgebied ligt op het spanningsveld landbouw en natuur met speciale aandacht voor de beleidskant van de overheid. Agrio geeft de vier regionale tweewekelijkse landbouwbladen Vee&Gewas, Veldpost, Stal&Akker en Agraaf op print uit. Vier sectorale vakbladen Melkvee (12x), Akker (11x), Pig Business (9x) en Pluimveeweb (5x) met bijbehorende websites voor de dagelijkse nieuwsvoorziening Melkvee.nl, Akkerwijzer.nl, Pigbusiness.nl en Pluimveeweb.nl. Op het gebied van mechanisatie 11 keer per jaar Trekkerweb in combinatie met de website Trekkerweb.nl. En voor een doelgroep die geïnteresseerd is in voeding en hoe voedsel tot stand komt het kwartaal bookazine Vork.  Benieuwd wanneer jouw expertise interessant is voor een van deze titels? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Esther Kreukniet, lifestyle editor bij Talkies Magazine, freelance journaliste bij diverse tijdschriften

10 augustus 2021

Esther Kreukniet is sinds 2006 lifestyle editor bij Talkies Magazine, freelance journaliste bij diverse tijdschriften en zelfstandig communicatie adviseur voor het MKB. Ze is schrijfster, journaliste, moeder van Bo (20) en woont vlakbij Rotterdam. Ze is allround marketeer, copywriter en geeft al 15 jaar workshops op gebied van creatief en zakelijk schrijven. Zeven jaar geleden is ze een e-commerce online platform met webshop voor schrijvers en ondernemende vrouwen begonnen, genaamd Writing Girl. Ze schrijft vaak artikelen over ondernemers, lifestyle en empowerment voor vrouwen. Esther heeft een MBA in Finance & Marketing van Business School Lausanne en heeft op internationaal niveau haar sporen verdiend op het gebied van marketing en communicatie. Tevens publiceerde ze de boeken Beau Ravage, Façade, Carte Blanche en Noblesse Oblige bij Uitgeverij Boekerij/Meulenhoff, The House of Books en Ellyssy Crime.  Meld je aan voor deze VIDM Medialunch en stel je vragen aan Esther. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid.   

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Leo van Marrewijk, AD Nieuwsmedia

17 augustus 2021

Leo van Marrewijk is freelance journalist (verslaggever, bureauredacteur en eindredacteur) voor onder meer AD Magazine, hij maakt onder meer (reis)reportages in binnen- en buitenland.  Voor het &-katern, een bijlage bij de voormalige Wegener-kranten (oa De Stentor, Tubantia, Eindhovens Dagblad, PZC) schrijft huh achtergrondartikelen over uiteenlopende onderwerpen, variërend van 'gesjoemel met voeding', 'verkeersboetes in het buitenland' tot 'winkelen in 2020'. Ontdekken of jouw verhaal interessant is voor Leo? Schuif dan aan bij deze gratis Zoomlunch. Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Kees Pijnappels, hoofdredacteur Advocatenblad

31 augustus 2021

Het Advocatenblad is de titel voor Nederlandse advocaten. Het schept orde in de informatie door actuele ontwikkelingen op relevantie voor de advocatuur te selecteren en erover te berichten. Het Advocatenblad wil in zijn berichtgeving informeren, opiniëren en inspireren. Het Advocatenblad doet dit vanuit een onafhankelijke positie, maar geeft als officieel orgaan van de Nederlandse Orde van Advocaten de Orde de ruimte om advocaten voor te lichten. Het Advocatenblad biedt een podium aan advocaten en vertolkt zo ook de stem van de advocatuur naar de wereld buiten de advocatuur. Hoofdredacteur Kees Pijnappels draait al enige tijd mee in de journalistiek. Zo werkte hij jarenlang bij het Algemeen Nederlands Persbureau, in verschillende functies en op verschillende plekken. Het Binnenhof in Den Haag en de Europese Unie in Brussel zijn er daar twee van. Van 2006 tot 2012 was hij hoofdredacteur van dagblad De Gelderlander in Nijmegen. Daarna was hij enkele jaren hoofdredacteur van De Persdienst, de algemene redactie van diverse regionale kranten. Sinds 2016 werk hij bij het Advocatenblad. Ben je benieuwd hoe de redactie werkt en of je zelf een bijdrage zou kunnen leveren? Schrijf je dan in voor deze VIDM Medialunch. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Sylvia Aue, hoofdredacteur +Gezond

7 september 2021

Sylvia Aué (58) publiceerde in tal van vrouwenbladen, zoals Viva, Marie Claire, AvantGarde, Libelle, Margriet, Cosmopolitan en Elle. Tegenwoordig is ze hoofdredacteur van +Gezond, een glossy over lichamelijke en geestelijke gezondheid (6 edities per jaar, 125.000 verkochte exemplaren per editie). Ontdekken of jouw verhaal interessant is voor +Gezond? Schuif dan aan bij deze gratis Zoomlunch. Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Claudia Straatmans, hoofdredacteur NOUVEAU & Nouveau Digitaal & Happy50 (onder voorbehoud)

21 september 2021

Claudia Straatmans is hoofdredacteur van NOUVEAU. Nouveau is voor Claudia Straatmans de 7de glossy, die ze leidt. Voorheen gaf ze leiding aan de redacties van Cosmopolitan, Marie Claire, Beau Monde en Happy in Shape. "Als glossy hoofdredacteur is nu mijn grootste uitdaging om je magazinemerk zo te veranderen dat je nog relevant bent. De luxe van de oude glossies (materieel) is namelijk totaal weg door corona. Luxe definiëren we nu vooral als wellbeing (ipv welvaart). Daarnaast ben ik natuurlijk een hoofdredacteur die continu nieuwe projecten in de markt zet, naast Happy50 straks in september ook een wandelboek", aldus Claudia.   Ontdekken of jouw verhaal interessant is voor NOUVEAU? Schuif dan aan bij deze gratis Zoomlunch. Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Sara van Gorp, chef Mezza

29 september 2021

Mezza is het magazine van het AD, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, de PZC, de Stentor en Tubantia. Met een miljoen abonnees heeft het een divers lezerspubliek. De chef van Mezza, Sara van Gorp, heeft meer dan 20 jaar ervaring in de magazinewereld. Als interviewer: ze deed er talloze voor onder meer HP/de Tijd, Marie Claire, Vrij Nederland en voor (online) tv-programma’s. Als maker: ze was chef redactie van verschillende magazines en hoofdredacteur van o.a. Kek Mama. En als vernieuwer: in haar acht freelance jaren was Sara betrokken bij de opzet van verschillende nieuwe magazines. Ook deed zij de content strategie voor Oudersvannu.nl en maakte zij met haar team Kekmama.nl tot een succesvol online platform. (bron: De Gelderlander)   Ontdekken wanneer jouw deskundigheid en onderwerp interessant is voor Mezza? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Kirsten Paulus, presentator bij L1

5 oktober 2021

Kirsten is sinds jaren te horen en te zien bij L1, de regionale omroep van Limburg. Op L1 TV presenteert zij 'Limburg Centraal', het dagelijkse actualiteitenprogramma.  Kirsten Paulus studeerde Theater, Film- en Televisiewetenschappen  aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie werkte zij als marketingmanager in diverse theaters en bij theatergezelschappen. Voordat zij bij L1 aan de slag ging, werkte zij 9 jaar bij Theater Heerlen, o.a. als toneelprogrammeur. ​'Wat wil je worden als je groot bent?’ Kirsten wist het al toen ze 8 jaar was: ‘Nieuwslezer’. Die droom is uitgekomen bij L1! Een vak waarmee ze nog lang niet klaar is. Ontdekken wanneer jouw deskundigheid en onderwerp interessant is voor L1? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch. Deelname is gratis.   Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Freek Staps, Hoofdredacteur ANP

12 oktober 2021

Als ervaren verslaggever bij NRC Handelsblad, een voormalig Amerikaans correspondent, een Harvard Fellow en een bekroonde journalist, is Freek Staps de hoofdredacteur van het Nederlandse nationale persbureau ANP, een start-up coach, een universiteitsprofessor in de journalistiek en contentmarketing en bestuurslid bij Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Het Algemeen Nederlands Persbureau BV is het grootste Nederlandse persbureau. Jaarlijks levert het ANP ruim 160.000 nieuwsberichten en 600.000 foto's. Het persbureau verzorgt dagelijks tientallen radio-uitzendingen en videoreportages.  Zo komen ze aan het nieuws Een deel van het nieuws is aangekondigd; denk aan demonstraties en gebeurtenissen in de politiek. De ANP-verslaggevers vergaren verder zelf nieuws door het land in te trekken. Daarnaast krijgen ze veel tips en persberichten binnen.  Ten slotte speuren ze handmatig en met speciale tools sociale media af voor opvallende berichten.   Ben je benieuwd hoe de redactie werkt en of je zelf een bijdrage zou kunnen leveren? Schrijf je dan in voor deze VIDM Medialunch. Deelname is gratis.  Heb je nog geen VIDM-account? Word dan eerst gratis lid. 

Info en aanmelden