1

Netwerken met journalisten

Medialunch

Vraag jij je af of journalisten en redacties wel op jouw verhaal zitten te wachten? Zou je de stap richting publiciteit wel willen zetten, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Wil je journalisten effectief benaderen? 

Regelmatig Zoomluncht Janneke van Heugten met een speciale mediagast. Schuif ook aan, stel je vragen in de chat en ontdek hoe je jouw persbenadering succesvoller maakt. 
 

  • De Medialunch is voor alle leden toegankelijk. Ook voor leden met een gratis lidmaatschap.
  • Kijk welke mediagast aansluit bij jouw expertise en achtergrond, zodat je jouw kans op publiciteit vergroot. 
  • Stel je vragen kort en bondig in de chat tijdens de online lunch.
  • Alle Medialunches worden opgenomen en zijn daarna beschikbaar in de kennisbank
     

Mediaplatform VIDM heeft als doel om een realistische afspiegeling van de maatschappij in de media te stimuleren. Met een brede diversiteit aan deskundigen.

Scroll snel naar:
JanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NU.nl

15 februari 2022

NU.nl is het grootste digitale nieuwsmerk van Nederland. NU.nl was de eerste nieuwspartij in Nederland die zich volledig op online nieuws richtte. Inmiddels bezoeken ruim zeven miljoen Nederlanders per maand NU.nl en bekijken zij samen 800 miljoen pagina’s met nieuws, verslaggeving, achtergronden en video’s. Naast eigen redactionele artikelen plaatst de website ook nieuwsberichten van regionale en lokale partners zoals AT5, NH Nieuws, BN DeStem en de regionale kranten van het AD.  NU.nl is op elk moment dé plek voor heel Nederland, met feitelijk, snel en betrouwbaar nieuws. We zorgen ervoor dat je weet wat er speelt en waarom het speelt. We zijn er voor iedereen die niets van het nieuws wil missen en dat snel en meerdere keren per dag tot zich wil nemen", aldus hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman Gert-Jaap Hoekman is sinds 2013 hoofdredacteur van NU.nl. Hij heeft een brede journalistieke achtergrond en was in het verleden hoofdredacteur van Nieuwe Revu.  Ben je benieuwd wanneer jouw nieuws relevant is voor NU.nl? Hoe je het beste contact kunt leggen met de redactie? En wanneer je als deskundige betrouwbaar genoeg bent om nieuws uit jouw vak te brengen? Meld je dan aan voor deze Medialunch met als gast Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NU.nl. 

Info en aanmelden

Sara Madou, freelance journalist/coƶrdinator, schreef o.a. voor Vogue, Vrij Nederland, Libelle en Veronica magazine

22 februari 2022

Sara Madou schrijft o.a. over psychologie, vrouwenrechten, cultuur, food/wine, duurzaamheid en maatschappelijke ontwikkelingen. Als freelance journalist/coördinator maakt ze achtergrondverhalen, interviews en reportages voor verschillende publieksbladen en vakmedia. Daarnaast werkt ze als communicatiespecialist voor nonprofits (zoals Women Inc en Rutgers).  Naast haar schrijfwerk en leidinggevende ervaring als hoofdredacteur (Grazia, CJP) heeft Sara een brede achtergrond in public relations. Zo doet ze bijvoorbeeld de pr voor de podcasts van NRC> Heeft jouw expertise en/of verhaal een raakvlak met psychologie, vrouwenrechten, cultuur, food/wine, duurzaamheid of een maatschappelijke ontwikkeling? Ben je benieuwd wanneer je hiermee interessant genoeg voor redacties bent? Wil je weten hoe je het beste contact op kunt nemen met een freelance journalist? Of heb je een andere vraag aan Sara? Meld je dan aan voor deze Medialunch. 

Info en aanmelden

Marlou Visser, verslaggever De Financiƫle Telegraaf

1 maart 2022

Marlou Visser is redacteur geld en carrière bij De Financiële Telegraaf.  Ze schrijft artikelen over persoonlijke geldzaken en carrière voor de krant en de website van De Telegraaf. Ook neemt ze incidenteel video's op. In het verleden was Marlou ook actief als eindredacteur bij de Telegraaf. Voordat Marlou bij De Financiële Telegraaf begon, maakte ze in het Eerste Katern-team de binnenland- buitenland-, economie- en mediapagina's van de zeventien regionale uitgaven van HDC Media. Als freelance journalist en (web)redacteur schreef ze o.a. voor De Zaak, Elsevier en Het Parool.  Ben je benieuwd wanneer jouw verhaal interessant is voor Marlou Visser? Wanneer je een betrouwbare deskundige bent om te raadplegen over jouw vak? Wanneer en hoe je het beste contact op kunt nemen? Of heb je een andere vraag voor Marlou? Meld je dan aan voor deze Medialunch.

Info en aanmelden

Ward Wijndelts, hoofdredacteur Vrij Nederland

8 maart 2022

Vrij Nederland onderzoekt ‘de verdeling’. Door zich te richten op verdelingsvraagstukken, komen alle belangrijke veranderingen van deze tijd aan bod. De vraag hoe zaken worden verdeeld is cruciaal in de zorg, het onderwijs, de woningmarkt en de economie. Vrij Nederland kijkt verder, graaft dieper en presenteert onderzoek waarmee je geholpen wordt in het aanscherpen van je visie op de wereld en jezelf. De Vrij Nederland-lezer is een open en kritische wereldburger, met een brede maatschappelijke oriëntatie en culturele interesse. Ze zijn tech-minded en op zoek naar zelfontplooiing. De Vrij Nederland-lezer is geïnteresseerd in de belangrijkste kwesties in de wereld; op politiek gebied, het milieu, de maatschappij, wetenschap en cultuur. Ward Wijndelts (1975) is sinds eind 2016 hoofdredacteur van Vrij Nederland. Voor hij bij VN kwam werken, was hij redacteur bij NRC Handelsblad en nrc.next. In de uitgeverij (NRC Media) werkte hij mee aan de ontwikkeling van nieuwe digitale producten (NRC Reader, NRC in beeld, Mindshakes). Ben je benieuwd wanneer jouw nieuws relevant is voor Vrij Nederland? Hoe je het beste contact kunt leggen met de redactie? En wanneer je als deskundige betrouwbaar genoeg bent om nieuws uit jouw vak te brengen? Of heb je een andere vraag over publiciteit voor Ward? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch. 

Info en aanmelden

Lorianne van Gelder, verslaggever Het Parool

14 maart 2022

Lorianne van Gelder is verslaggever bij Het Parool. In de twaalf jaar dat ze voor Het Parool werkt, schreef ze over uiteenlopende onderwerpen. Ze was verslaggever en columnist onderwijs, redacteur en coördinator op de kunst & media redactie. Van 2019 tot mei dit jaar was Lorianne chef Nieuws bij Het Parool. Momenteel is ze weer actief als verslaggever. Zo doet Lorianne grote interviews en gaat ze zich focussen op kunst en media-verhalen. Het Parool is er voor mensen die Amsterdam een warm hart toe dragen. Voor iedereen die alles wil weten over Amsterdam, waar de stad en de wereld bij elkaar komen. Het Parool is de bron met dat Amsterdamse goocheme, kent als geen ander de weg in onze wereldstad en heeft een eigenzinnige kijk op wat er in de wereld gebeurt.  Wil je weten of en wanneer jouw expertise interessant is voor de redactie van Het Parool? Of jouw verhaal boeiend genoeg is? Hoe je het beste contact kunt leggen met de redactie? Of heb je een andere vraag voor Lorianne? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch!

Info en aanmelden

Joris Gerritsen, hoofdredacteur en Saskia Wassenaar, verslaggever De Gelderlander

15 maart 2022

Het dagblad De Gelderlander is de grootste regionale krant van Nederland. De krant verschijnt in het grootste gedeelte van Gelderland, gebieden in Noord-Brabant en Limburg die op Nijmegen zijn gericht en in de randen van de provincie Utrecht, zoals Veenendaal en Rhenen. Doordeweeks bereikt De Gelderlander 332.000 lezers via print en op zaterdag bijna 282.000 lezers via krant en magazine. Bovendien bereikt De Gelderlander maandelijks ruim 1,93 miljoen unieke digitale lezers via web en app. De redacteuren begeven zich iedere dag opnieuw in de haarvaten van onder meer de Achterhoek, de Betuwe, de regio Arnhem/Nijmegen en Oost-Brabant. Van het Volksfeest in Winterswijk tot de Vierdaagse in Nijmegen. Joris Gerritsen is hoofdredacteur bij De Gelderlander. Hiervoor was hij o.a. adjunct hoofdredacteur en chef eindredactie. Voor De Gelderlander werkte Joris o.a. bij Omroep Brabant en Omroep Gelderland. Saskia Wassenaar is 35 jaar werkzaam in diverse functies in de regionale dagbladjournalistiek. De afgelopen ruim 20 jaar als verslaggever voor De Gelderlander. Verder werkte zij voor o.a. De Persdienst en dagblad BN De Stem. Wil je weten of en wanneer jouw expertise interessant is voor de redactie van De Gelderlander? Of jouw verhaal boeiend genoeg is? Hoe je het beste contact kunt leggen met de redactie? Of heb je een andere vraag voor Joris of Saskia? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch!

Info en aanmelden

Sylvia Cools, hoofdredacteur de Stentor

22 maart 2022

De Stentor is een regionaal ochtendblad. De krant verschijnt voor tien verschillende regio’s in een aparte editie. Het verspreidingsgebied loopt van Flevoland tot de Achterhoek en van noordoost-Overijssel tot de Veluwe. De krant bereikt dagelijkst 234.000 krantenlezers en via de website 321.000 bezoekers. Sylvia Cools is hoofdredacteur van de Stentor. Voordat ze hoofdredacteur werd, werkte ze als adjunct hoofdredacteur en chef nieuws. Sylvia werkte in het verleden ook voor Omroep Gelderland, Hart van Nederland en Omroep Flevoland.  Wil je weten of en wanneer jouw expertise interessant is voor de redactie van de Stentor? Of jouw verhaal boeiend genoeg is? Hoe je het beste contact kunt leggen met de redactie? Of heb je een andere vraag voor Sylvia? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch!

Info en aanmelden

Cindy de Koning, presentator Omroep Brabant en NOS journaal Regio

29 maart 2022

Cindy de Koning werkt al 26 jaar in allerlei vormen en programma’s voor Omroep Brabant. Vanaf 1995 presenteerde ze verschillende radioprogramma's, waaronder vijftien jaar lang haar radioprogramma De Koning Te Rijk. In 2010 stopte Cindy met haar radiowerk en werd ze een van de vaste gezichten van Brabant Nieuws op Omroep Brabant Televisie. Sinds januari 2021 presenteert Cindy ook de radio bulletins en Gelders Nieuws op tv van Omroep Gelderland. Vanaf 2016 is ze daarnaast een van de vier presentatoren van het NOS journaal Regio.  Wil je weten of en wanneer jouw expertise interessant is voor een redactie? Of jouw verhaal meer geschikt is voor radio of televisie? Hoe je het beste contact kunt leggen met de redactie? Of heb je een andere vraag voor Cindy? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch!

Info en aanmelden

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord