1

Netwerken met journalisten

Medialunch

Vraag jij je af of journalisten en redacties wel op jouw verhaal zitten te wachten? Zou je de stap richting publiciteit wel willen zetten, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Wil je journalisten effectief benaderen? 

Regelmatig Zoomluncht Janneke van Heugten met een speciale mediagast. Schuif ook aan, stel je vragen in de chat en ontdek hoe je jouw persbenadering succesvoller maakt. 
 

  • De Medialunch is voor alle leden toegankelijk. Aan leden met een gratis lidmaatschap vragen we een bijdrage van 15 euro. 
  • Kijk welke mediagast aansluit bij jouw expertise en achtergrond, zodat je jouw kans op publiciteit vergroot. 
  • Stel je vragen kort en bondig in de chat tijdens de online lunch.
  • Alle Medialunches worden opgenomen en zijn daarna beschikbaar in de kennisbank
     

Mediaplatform VIDM heeft als doel om een realistische afspiegeling van de maatschappij in de media te stimuleren. Met een brede diversiteit aan deskundigen.

Scroll snel naar:
MaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecemberJanuariFebruari

Yoeri Vugts, journalist Nieuwsuur

3 april 2023

Waar vinden redacties van actualiteitenprogramma's hun onderwerpen en verhalen? Wanneer is een maatschappelijk probleem groot, relevant en urgent genoeg om op te pakken? Hoe kan je als deskundige samenwerken met een onderzoeksredactie? En hoe zorg je ervoor dat je niet alleen gevonden wordt door redacties, maar ook teruggevraagd wordt? We vragen het in deze VIDM Medialunch aan journalist Yoeri Vugts.  Momenteel werkt Yoeri als journalist voor actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Voor Nieuwsuur werkte hij als (onderzoeks)journalist bij het RTL Nieuws. Daarvoor was Yoeri als binnenlandredacteur actief bij het NOS Journaal, ging hij als verslaggever op pad voor Omroep Brabant, bood hij in New York ondersteuning aan Noord-Amerika correspondent Erik Mouthaan en dook hij als redacteur de nacht in voor de NPO Radio 1 programma's 'Nog steeds wakker' en 'Nu al wakker' van Omroep WNL. Wil jij als (ervarings)deskundige in de kaartenbak van actualiteitenprogramma's belanden? Heb jij een belangrijk (maatschappelijk) onderwerp waar je graag aandacht voor zou willen, maar vraag je je af hoe je contact legt met de redactie? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch en stel jouw vraag aan Yoeri Vugts, journalist Nieuwsuur.

Info en aanmelden

Amber Brouwers, freelance redacteur lifestyle

11 april 2023

Hoe bereik je Millennials en Generatie Z vanuit de journalistiek? Hoe kan je de online redactie van LINDA. en LINDA.meiden het beste benaderen? Wat kan je doen om jouw lifestyle-onderwerp onder de aandacht te brengen bij redacties? We vragen het deze Medialunch aan Amber Brouwers, freelance redacteur lifestyle.  Amber werkte op de online redactie van LINDA. en LINDA.meiden, Daarvoor maakte ze wekelijks een radio-uitzending voor de Amsterdamse Radiozender Salto en verdiepte ze zich in het maken van podcast. Voor Stories Media maakt ze journalistieke content gericht op de 13 – 30 doelgroep. Heb jij een vraag voor Amber? Meld je dan aan voor de VIDM Medialunch.

Info en aanmelden

Lisette Douma, hoofdredacteur Onderwijsblad

25 april 2023

Hoe bereik je onderwijspersoneel met jouw boodschap? Lisette Douma werkt sinds 2005 voor het Onderwijsblad en sinds 2020 als hoofdredacteur. Het blad kent een mix van hard nieuws, achtergrondverhalen, opinies en praktische wetenswaardigheden over arbeidsvoorwaarden. Het tijdschrift van de AOb is hét vakblad voor onderwijspersoneel en heeft volgens media-onderzoek van het ministerie van Onderwijs de grootste impactscore bij medewerkers in het onderwijs. Artikelen uit het Onderwijsblad lokken veelvuldig Kamervragen uit.  In het verleden werkte Lisette Douma als freelance journalist voor o.a. NRC en Elsevier. Wil jij weten wanneer je interessante content voor het Onderwijsblad hebt? Hoe je de redactie het beste kunt benaderen? Waar een opiniestuk voor het Onderwijsblad aan moet voldoen of heb je een andere vraag aan Lisette? Schrijf je dan in voor deze VIDM Medialunch!  

Info en aanmelden

Indi Kloet Overbeeke, hoofdredacteur Boerderij

1 mei 2023

Indi Kloet Overbeeke is hoofdredacteur van het magazine Boerderij. Het eerste nummer van Boerderij verscheen in 1915. De huidige doelgroep van Boerderij zijn ondernemers in de landbouw, in het bijzonder melkveehouders, akkerbouwers en varkenshouders. Meer diepgaande informatie vindt de lezer in de tweewekelijkse vakdelen Veehouderij, Akkerbouw en Varkenshouderij en het maandelijkse vakdeel Vleesvee. Onderwerpen die o.a. voorbij komen zijn vaktechniek, bedrijfseconomie, politiek en sociale ontwikkelingen in het boerenbedrijf en het boerenleven. Ben jij benieuwd wat voor de redactie nieuwswaardig is? Hoe je de redactie het beste kunt benaderen? Wil je weten of jouw expertise interessant en passend is? Of heb je een andere vraag voor Indi Kloet Overbeeke? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch. 

Info en aanmelden

Shermin Chavoushi, senior redacteur Jinek

9 mei 2023

"Je hebt iedere dag andere mensen aan de lijn en je mag ze uithoren over van alles en nog wat. Daardoor weet je ook wat er in de samenleving speelt, je weet van alles wat af. Wat ik ook heel erg mooi vind aan talkshows is dat je een miljoenenbereik hebt. Het is een machtig podium waar je voor werkt en jij bepaalt als redacteur mede wie er aan tafel zitten, welke vragen er gesteld worden. Je kunt een belangrijke rol spelen in de beeldvorming van de kijkers." (bron: nvj.nl) Shermin Chavoushi is sinds een aantal jaar senior redacteur bij Jinek. Daarvoor was ze redacteur actualiteiten voor De Wereld Draait Door, binnenland redacteur voor RTL Nieuws en maakte ze vlieguren bij FunX, NTR, Pauw en Witteman en Debat Op 2.  In de Rode Hoed is ze presentator van het maandelijkse programma 'Shermin op zondag'. In het programma gaat ze in gesprek met deskundigen die voorop lopen in maatschappelijke veranderingen op uiteenlopende gebieden: van politiek tot technologie, van filosofie tot cultuur.  Wil jij weten wanneer jij een interessante deskundige voor Jinek bent? Hoe je de redactie van een talkshow het beste kunt benaderen? Ben je benieuwd hoe niet-bekende Nederlanders toch in de kaartenbak van de redactie belanden? Of heb je een andere vraag voor Shermin? Schuif dan aan bij deze VIDM Medialunch!

Info en aanmelden

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord