1

Netwerken met journalisten

Medialunch

Vraag jij je af of journalisten en redacties wel op jouw verhaal zitten te wachten? Zou je de stap richting publiciteit wel willen zetten, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Wil je journalisten effectief benaderen? 

Regelmatig Zoomluncht Janneke van Heugten met een speciale mediagast. Schuif ook aan, stel je vragen in de chat en ontdek hoe je jouw persbenadering succesvoller maakt. 
 

  • De Medialunch is voor alle leden toegankelijk. Aan leden met een gratis lidmaatschap vragen we een bijdrage van 15 euro. 
  • Kijk welke mediagast aansluit bij jouw expertise en achtergrond, zodat je jouw kans op publiciteit vergroot. 
  • Stel je vragen kort en bondig in de chat tijdens de online lunch.
  • Alle Medialunches worden opgenomen en zijn daarna beschikbaar in de kennisbank
     

Mediaplatform VIDM heeft als doel om een realistische afspiegeling van de maatschappij in de media te stimuleren. Met een brede diversiteit aan deskundigen.

Scroll snel naar:
MeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecemberJanuariFebruariMaartApril

Dorien Pels, adjunct-hoofdredacteur Trouw

5 juni 2023

Ben jij benieuwd wanneer jij als deskundige interessant bent voor de redactie van Trouw? Wanneer je met jouw verhaal een waardevolle bijdrage kunt leveren? Op welke manier je de redactie het beste kunt benaderen? Meld je dan aan voor deze Medialunch met Dorien Pels, adjunct-hoofdredacteur dagblad Trouw.  In 1994 kwam Dorien Pels als stagiair binnen bij Trouw. Ze vervulde verschillende functies bij de krant, onder andere die van redacteur sociaal-maatschappelijke trends en van chef dag. In 2009 initieerde ze De Duurzame 100, een ranglijst van invloedrijke duurzame Nederlanders.  Als chef dag was ze bezig met overzicht houden over alle actualiteiten en nieuwsverhalen, en de best mogelijke krant maken. In die functie stuurde ze ook de verslaggevers aan. Dorien is sinds 2020 adjunct-hoofdredacteur van Trouw en daarmee verantwoordelijk voor de personeelszaken en financiën.  Vraag jij je af of journalisten en redacties wel op jouw verhaal zitten te wachten? Zou je de stap richting publiciteit wel willen zetten, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Wil je journalisten effectief benaderen? Schuif aan bij deze online Medialunch, stel je vragen in de chat en ontdek hoe je jouw persbenadering succesvoller maakt.  

Info en aanmelden

Ariana Manduzai, hoofdredacteur Vastgoedjournaal

19 juni 2023

Ariana Manduzai begon haar loopbaan bij Elsevier Weekblad en werkte als redacteur bij persbureau ANP en Omroep WNL. Voor WNL werkte ze voor de programma’s Goedemorgen Nederland, WNL Op Zondag en de talkshow Op1. Maart 2021 begon Manduzai bij vastgoedmedium Vastgoedmarkt. Eerst als algemeen verslaggever en daarna als redacteur retail. Sinds november 2022 is ze hoofdredacteur van Vastgoedjournaal.nl. Hét online platform voor de commerciële vastgoedprofessional Ben jij benieuwd wanneer jij als deskundige interessant bent voor een redactie? Wanneer je met jouw verhaal een waardevolle bijdrage kunt leveren? Op welke manier je de redactie het beste kunt benaderen? Of heb je een andere vraag over publicicteit? Meld je dan aan voor deze Medialunch met Ariana Manduzai. 

Info en aanmelden

Elise Spetter, journalist RTL Nieuws

26 juni 2023

Elise Spetter is journalist voor RTL Nieuws . Hier schrijft ze nieuwsverhalen en (zondag)interviews voor de site en app. Elise richt zich vooral op onderwerpen die raken aan thema’s als geestelijk welbevinden, brein, psyche en gedrag. Voorheen schreef ze voor Intermediair over o.a. werk en carrière en persoonlijke groei. En Elise schreef voor AD Rotterdams Dagblad. De krant in de plek waar ze woont. Daarnaast was ze actief als freelance journalist voor Rijnmond, NHMedia en liep ze stage bij Brandpunt+ (KRO-NCRV). Ben je benieuwd naar welke verhalen Elise op zoek is? Wanneer jij een interessante deskundige voor haar bent? Hoe je haar het beste kunt benaderen en welke do's en don'ts er zijn in het opstellen van een e-mailbericht naar een journalist? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch! 

Info en aanmelden

Daniƫl Youssef, redacteur RTL Nieuws

3 juli 2023

Ben je benieuwd hoe je het beste de redactie van een actualiteitenprogramma kunt benaderen? Wanneer je een interessante deskundige bent voor de redactie van RTL Nieuws? Wil je weten wat je kunt doen om het contact goed te houden met een redacteur? Of heb je een andere vraag over publiciteit? Schuif dan aan bij de VIDM Medialunch met Daniël Youssef, redacteur RTL Nieuws. Daniël Youssef werkt sinds 2022 als redacteur bij RTL Nieuws. Daarvoor werkte hij als redacteur bij Goedemorgen Nederland (NPO1) en hij draaide mee op de redactie van de talkshow Op1.

Info en aanmelden

Marieke Rietkerk, hoofdredacteur NPO Radio1 BNNVARA

14 augustus 2023

Marieke begon in 1993 als journalist bij de VARA. Daarna volgde functies als eindredacteur Kassa. En bij BNNVARA was ze eindredacteur van de tv-programma's Pak de macht, Typisch en Groen Licht. Vanaf 2022 is Marieke Rietkerk hoofdredacteur NPO Radio1 BNNVARA. Ben jij benieuwd wanneer jij een interessante deskundige bent voor een tv- of radioprogramma? Hoe je het beste contact op kunt nemen met redacties van programma's? Wat je echt niet en vooral wel moet doen in interviews? Of heb je een andere vraag voor Marieke Rietkerk? Schuif dan aan bij deze VIDM Medialunch! 

Info en aanmelden

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord