Medialunch

 

Aanmelden voor deze Medialunch

Annemiek Leclaire, journalist NRC, Vrij Nederland, Flow
Datum: dinsdag 7 november 2023
Tijd: 12:00 - 13:00 uur
Locatie: Alle sessies vinden via online plaats.
Totaal aantal plaatsen: 25
Beschikbare plaatsen: 8

Gratis: € 15,- , Basis, Pro, VIP, VIP Plus

Meld je hieronder direct aan

Heb je al een account? Log in en meld je direct aan voor deze sessie.

De bijdrage voor deze sessie is: € 15,- excl. btw, non-refundable

iDeal

Kies je bank:

Bancontact

KBC / CBC Payment

CreditcardInschrijven en betalen

Let op: het kan enige tijd duren voordat je wordt doorgestuurd naar de betaalpagina.
Door je aan te melden maak je een gratis account aan.

Annemiek Leclaire, journalist NRC, Vrij Nederland, Flow

Direct aanmelden

(2023) Annemiek Leclaire: "Hoe richten we ons leven in, waarmee en waarom? Dat is de vraag die ik als journalist sinds 1995 in de breedte en de diepte onderzoek. Wat betekent het om in deze tijd in deze maatschappij te leven? Wat zijn de actuele en tijdloze hindernissen voor een goed leven, wat zijn de hulpmiddelen? Alle artikelen die ik schrijf, de interviews die ik doe, de rubrieken die ik maak, en de boeken zijn links, rechts, boven of onder aan dat thema gerelateerd.

De interviewreeks voor FD Persoonlijk over ‘Het gesprek van je leven’ wierp licht op wat mensen werkelijk belangrijk vinden. De serie ‘Minder moeten, meer leven' voor Vrij Nederland was een persoonlijke zoektocht naar de fundamenten van de burn-out maatschappij. De artikelen voor NRC Leven ('Alleen sukkels hebben het druk') probeerden wegen in kaart te brengen voor een vrolijker, dieper leven. Soms kijk ik fysieker naar inrichtingskwesties, en profileer ik de mensen die onze maatschappij en daarmee onze levens letterlijk vormgeven: architecten en ontwerpers.

Op dit moment schrijf ik voor Flow Magazine over manieren om in de moderne welvaartsstaat op koers te blijven. In de rubriek ‘Opgevoed’ van NRC laat ik iedere week de beste deskundigen aan het woord over pedagogische dilemma's. Voor het mediavakblad Villamedia interview ik journalisten over het vakgesprek dat de meeste indruk maakte.

Het komende jaar werk ik aan een project voor Vrij Nederland dat 'Allemaal alleen' heet, en gaat over de toename van het aantal mensen dat zonder partner woont. De 'ENS': de eenverdiener die niet samenwoont, met of zonder kinderen. Dit is een fundamentele verschuiving in onze samenleving die grote consequenties heeft op het persoonlijke en maatschappelijke leven.


Wil jij weten wanneer jouw expertise interessant is voor journalist Annemiek Leclaire? Hoe je het beste contact legt? Of jouw verhaal nieuwswaardig is? Of heb je een andere vraag over publiciteit voor Annemiek? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch!

 
 (100+ Google reviews)

 

"Geweldig inzicht gekregen in waarom sommige mensen wel en niet bij de media aan tafel zitten. Tijdens de medialunch van vandaag de inzichten van de chef binnenland van de NOS. Dank voor een inspirerende en onderhoudende lunch VIDM!!"
- Tessa Augustijn

"Zo fijn dat deze lunches worden georganiseerd, Janneke is een fijne gastvrouw, de onderwerpen zijn interessant en de vragen verhelderend, eerlijk en informatief. Echt een aanrader om een keer mee te doen, makkelijk vanuit jouw werkplek of luie stoel.."
- Berthe V

"Elke medialunch is als een klein feestje waarin je alle tools, tips en waardevolle informatie uit kunt halen om jouw missie de wereld in te brengen. Na de Medialunch van afgelopen week heb ik nu contact met twee regionale omroepen. Echt super blij mee!"
- Esther Groenewegen-Jonker

"Goede ervaring met de medialunch. Ik heb meer richting gekregen in het proces om aandacht te krijgen van journalisten voor topics die me raken, als mens, als profesional."
- Joost Jong

"Zo'n anderhalve maand geleden ben ik lid geworden van VIDM. En wat ben ik blij dat ik die tip heb gekregen van mijn redacteur! Ik heb al diverse medialunches beluisterd, onder andere die van Claudia Straatmans, Sara van Gorp, Merel Brons en vandaag Helene van Santen. Alle tips en tricks die tijdens de lunch worden gegeven zijn zo ontzettend waardevol. Daarnaast heb ik meerdere malen contact met Janneke gehad en heeft ze me heel goed kunnen helpen. Ik raad iedereen aan lid te worden van VIDM als je meer wilt weten over de uitgeefwereld, perscontacten zoekt of op zoek bent naar goed advies!"
- Danielle Disser

"Janneke weet precies wat ze doet! Ze zet je in actie met haar kennis en enthousiasme. Daarnaast nodigt ze sprekers uit die waardevolle informatie geven. Origineel, creatief, sturend én flexibel probeert Janneke iedereen naar het juiste podium in de media te leiden. VIDM / de Medialunch is absoluut een aanrader!"
- Ella de Jong

"Fantastisch en zeer nuttig platform en community als je vaker in de media wilt verschijnen. Janneke van Heugten is zéér kundig, zéér gedreven, zéér enthousiast en maakt er altijd iets moois en nuttigs van; veel medialunches met redacteuren van verschillende media, maar ook veel andere kennissessies."
- Machiel Hoek

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord