Medialunch

 

Aanmelden voor deze Medialunch

René van Brakel, hoofdredacteur EenVandaag
Datum: dinsdag 24 augustus 2021
Tijd: 12:00 - 13:00 uur
Totaal aantal plaatsen: 25
Beschikbare plaatsen: 23

Om je in te schrijven in deze sessie, dien je een VIDM-account te hebben, met een van de volgende lidmaatschapstype(n): Gratis, Basis, Pro, VIP.

Log in of Meld je aan

Na aanmelden ontvang je de deelname-details in je mailbox

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

René van Brakel, hoofdredacteur EenVandaag

René van Brakel (45) is hoofdredacteur van EenVandaag, het dagelijkse actualiteitenprogramma van AVROTROS op NPO1. Met dagelijks ruim een miljoen kijkers. EenVandaag is er ook online en op werkdagen op NPO Radio 1 van 16 tot 17 uur.

Het nieuws en gesprek van de dag, achtergronden en duiding bij actuele thema's en bovenal met de mensen die het nieuws raakt, niet over hen. EenVandaag is een (meer op binnenlands nieuws) gerichte actualiteitenrubriek met reportages uit het hele land. "Het draait om de persoonlijke relevantie van het nieuws, het blootleggen van misstanden en onrechtvaardigheid en bovenal toegankelijke duiding en analyses", vindt Van Brakel. 

De rubriek ontstond in 1993 als 2Vandaag na een fusie van verschillende actualiteitenprogramma's, sinds 2006 is het te zien op NPO1 als EenVandaag. 

Van Brakel is ook eindverantwoordelijk voor de AVROTROS-programma's op NPO Radio 1, zoals Dr. Kelder & Co met Jort Kelder, Humberto, Blok & Toine en Miss Podcast. Hij is sinds 2017 hoofdredacteur van EenVandaag en werkte daarvoor jarenlang voor de NOS. Zowel in leidinggevende functies als in meer inhoudelijke rollen; hij was presentator en eindredacteur en werkte onder meer voor Met Het Oog op Morgen en NOS op 3. René van Brakel begon zijn journalistieke carrière bij Omroep Brabant waar hij jarenlang radio- en tv-programma's maakte.
 

Ontdekken hoe de redactie werkt, wanneer jouw onderwerp interessant is en hoe je het beste contact met de redactie kunt zoeken? Schuif dan aan bij deze gratis Zoomlunch.