VIDM Academy

 

Aanmelden voor deze VIDM Academy

Zet jezelf op de kaart met een opiniestuk
Datum: donderdag 5 januari 2023
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Locatie: Alle sessies vinden via 'Zoom' plaats.
Totaal aantal plaatsen: 9
Beschikbare plaatsen: 3
Trainer: Ellen Kleverlaan

Om je in te schrijven voor deze sessie, dien je een VIDM-account te hebben, met een van de volgende lidmaatschapstype(n): Gratis, Basis, Pro, VIP Plus, VIP.

Log in met je bestaande account of maak een nieuw account aan

Na inloggen kun je je voor deze sessie aanmelden.

Beschikbaar voor: Gratis (+ € 99,50), Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP Plus, VIP

Zet jezelf op de kaart met een opiniestuk

Jouw opiniestuk in een dag- of vakblad of op hun website is een mooie kans om jezelf op het podium te hijsen. Een goed bereik, onder de aandacht van je potentiële doelgroep, gelezen door andere redacties: je slaat meerdere vliegen in een klap.

Een klein percentage van de ingezonden opiniestukken wordt echter geplaatst. Iedere krant heeft weer eigen criteria maar er zijn gelukkig ook veel overeenkomsten. VIDM-oprichter Janneke van Heugten is regelmatig met opiniestukken in de dagbladen, waaronder NRC, Trouw en Volkskrant. Haar geheime wapen: journalist Ellen Kleverlaan. Ellen is een meester in het schrijven van opiniestukken en heeft er inmiddels flink wat mensen mee kunnen helpen.

In deze sessie ontdek je waarom de stukken geschreven door Ellen bijna altijd geplaatst worden. Dat wil jij toch ook? Haal het maximale uit deze sessie en schrijf vooraf in 250 woorden de basis van jouw opiniestuk.

Trainingsvorm

Ellen neemt je mee in het schrijven van een opinieartikel. Een goede voorbereiding is het halve werk. En dan moet het ook nog op papier. Na de inleiding van Ellen ga je in kleine groepjes in break-outrooms ermee aan de slag. Je eindigt plenair met extra tips.

Geen tijd om 250 woorden te tikken? Zet dan tenminste het volgende op papier:
• Onderwerp
• Stelling over het onderwerp
• Nieuwswaarde/-haakje van je onderwerp
• Drie argumenten
• Titel.
Zorg dat je dit op je laptop open hebt staan, als jij in de break-outroom aan de beurt bent om jouw stuk te delen. Samen helpen we je richting een sterk opiniestuk waar redacties niet omheen willen.

Over Ellen Kleverlaan

Ellen Kleverlaan is gepokt en gemazeld als journalist. Werk dat ze al 20 jaar met veel plezier en succes uitoefent. Ze neemt dat mee in haar werk als strateeg. Ellen heeft al vele opiniestukken geschreven die meestal werden geplaatst.

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord