Medialunch

 

Aanmelden voor deze Medialunch

Rennie Rijpma, hoofdredacteur AD
Datum: dinsdag 26 oktober 2021
Tijd: 12:00 - 13:00 uur
Locatie: Alle sessies vinden via 'Zoom' plaats.
Totaal aantal plaatsen: 50
Beschikbare plaatsen: 30

Om je in te schrijven in deze sessie, dien je een VIDM-account te hebben, met een van de volgende lidmaatschapstype(n): Gratis, Basis, Pro, VIP.

Log in met je bestaande account of maak een nieuw account aan

Na inloggen kun je je voor deze sessie aanmelden.

Beschikbaar voor: Gratis, Basis, Pro, VIP

Rennie Rijpma, hoofdredacteur AD

Rennie Rijpma staat sinds 1 juli aan het roer bij het Algemeen Dagblad. Ze was als chef digitaal (sinds 2015) en adjunct-hoofdredacteur (sinds 2017) verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de digitalisering van het AD met inmiddels 3,5 miljoen dagelijkse bezoekers op de site. Een ras-journalist bovendien die jarenlang met de ‘poten’ in het veld stond.

Begonnen als freelance rechtbankverslaggever van het ANP in Friesland (‘Mijn eerste stukje ging over de verkiezingsfraude op Vlieland’) werd ze in 1999 stadsverslaggever in Amsterdam waar ze ook ging wonen. ,,Daar kon ik alles doen. Van de programmapresentatie van het Concertgebouw tot een taxioorlog en de brand in de RoXY. Het is de rode draad in mijn leven: zo breed mogelijk geïnteresseerd.”

De laatste eigenschap tekende haar loopbaan die bij het ANP een nieuwe wending kreeg met leidinggevende functies. Ze zette een entertainmentredactie op en werd chef binnenland.

Rijpma bij haar aanstelling als hoofdredacteur AD: "Nieuws wordt te vaak gedomineerd door mannen, maar er zijn veel vrouwen die iets te vertellen hebben. Ons lezerspubliek is ongeveer fifty-fifty man-vrouw. Als je wilt dat mensen ons merk in het hart sluiten, dan moeten zowel die mannen als vrouwen iets van herkenning terugzien.” Bron: AD
 

Wil jij erachter komen wanneer jouw deskundigheid relevant is voor de redactie van het Algemeen Dagblad? Hoe je jouw persbenadering verbetert? En hoe je investeert in een duurzame persrelatie? Meld je dan aan voor deze VIDM Medialunch en leg je vragen voor aan AD hoofdredacteur Rennie Rijpma en VIDM oprichter Janneke van Heugten. 

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord