VIDM Academy

 

Aanmelden voor deze VIDM Academy

Hijs jezelf op het podium met een opinieartikel
Datum: donderdag 11 mei 2023
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Locatie: Alle sessies vinden via 'Zoom' plaats.
Totaal aantal plaatsen: 9
Beschikbare plaatsen: 0
Trainer: Ellen Kleverlaan

Om je in te schrijven voor deze sessie, dien je een VIDM-account te hebben, met een van de volgende lidmaatschapstype(n): Gratis, Basis, Pro, VIP Plus, VIP.

Log in met je bestaande account of maak een nieuw account aan

Na inloggen kun je je voor deze sessie aanmelden.

Beschikbaar voor: Gratis (+ € 99,50), Basis (+ € 29,50), Pro (+ € 19,50), VIP Plus, VIP

Hijs jezelf op het podium met een opinieartikel

Jouw opinieartikel in een dag- of vakblad of op hun website is een mooie kans om jouw deskundigheid te tonen en daarmee zichtbaar te zijn. Een goed bereik, onder de aandacht van je potentiële doelgroep, gelezen door andere redacties: je slaat meerdere vliegen in een klap.

Een klein percentage van de ingezonden opiniestukken wordt echter geplaatst. Iedere krant heeft weer eigen criteria maar er zijn gelukkig ook veel overeenkomsten. VIDM-oprichter Janneke van Heugten is regelmatig met opiniestukken in de dagbladen, waaronder NRC, Trouw en Volkskrant. Haar geheime wapen: journalist Ellen Kleverlaan. Ellen is een meester in het schrijven van opiniestukken en heeft er inmiddels flink wat mensen mee kunnen helpen.

In deze sessie ontdek je waarom de stukken geschreven door Ellen bijna altijd geplaatst worden. Ellen neemt je mee in de voorbereiding ervan als ook het daadwerkelijke schrijven van een goede tekst.

Trainingsvorm

Ellen neemt je mee in het schrijven van een opinieartikel. Een goede voorbereiding is daarvoor letterlijk het halve werk. Daarna zet je het op papier. Na de inleiding van Ellen ga je in kleine groepjes in break-outrooms aan de slag. Je eindigt plenair met extra tips.

Geen tijd om 250 woorden te tikken? Zet dan tenminste het volgende op papier:
• Onderwerp
• Stelling over het onderwerp
• Nieuwswaarde/-haakje van je onderwerp
• Drie argumenten
• Titel.

Over Ellen Kleverlaan

Ellen Kleverlaan is journalist, strateeg en docent. Ellen heeft al vele opiniestukken geschreven die meestal werden geplaatst.

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord