Medialunch

 

Aanmelden voor deze Medialunch

Astrid de Jong, presentator/radiohost bij Radio 1, 5 en NH
Datum: dinsdag 7 mei 2024
Tijd: 12:00 - 13:00 uur
Locatie: Alle sessies vinden via 'Zoom' plaats.
Totaal aantal plaatsen: 25
Beschikbare plaatsen: 19

Gratis: € 15,- , Basis, Pro, VIP, VIP Plus

Meld je hieronder direct aan

Heb je al een account? Log in en meld je direct aan voor deze sessie.

De bijdrage voor deze sessie is: € 15,- excl. btw, non-refundable

iDeal

Kies je bank:

Bancontact

KBC / CBC Payment

CreditcardInschrijven en betalen

Let op: het kan enige tijd duren voordat je wordt doorgestuurd naar de betaalpagina.
Door je aan te melden maak je een gratis account aan.

Astrid de Jong, presentator/radiohost bij Radio 1, 5 en NH

Direct aanmelden

Vraag jij je af of jouw expertise interessant is voor de media? Hoe redacties aan hun onderwerpen komen? Hoe je een redacteur benadert? Of heb je een andere vraag over publiciteit? Meld je aan voor deze VIDM Medialunch en stel jouw vraag aan Astrid de Jong, presentator/radiohost bij Radio 1, 5 en NH. 

Vanaf begin jaren ’90 werkt ze voor regionale radio- en televisie-omroepen. Hoewel ze aanvankelijk meer haar heil bij de televisie zag dan de radio, ging ze productiewerk doen voor het AVRO-programma Arbeidsvitaminen en presenteerde ze op zaterdagnacht het radioprogramma Avro’s Nachtdienst op Radio 1. Vanaf 1998 speelde De Jong ook de rol van “Platina Solana” in het Radio 2 programma Route du Soleil van Peter van Bruggen.

Vanaf 2002 was ze aan de slag bij BNN voor de presentatie van het programma BNN United op Radio 1. Vanaf september 2003 vulde ze de positie die vrij kwam toen Sander de Heer vertrok als sidekick en producer van het 3FM-programma ruuddewild.nl. Nadat presentator Ruud de Wild in juni 2004 overstapte naar Radio 538, ging De Jong naar iets anders op zoek.

Niet veel later keerde ze terug naar BNN om de productie van het programma Wout!, van Wouter van der Goes op 3FM op zich te nemen. Ook keerde ze terug als BNN United-presentatrice op Radio 1.

Sinds september 2006 is het programma ‘Wout!’ vervangen door de Coen en Sander Show met Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, waar ze ook de redactie en productie voor haar rekening nam.

Op 26 januari 2007 beëindigde zij haar werk bij dit programma, om als productiemedewerker voor het 3FM-programma GIEL te gaan werken. Verder verving ze Rinske Wels bij Het Circus Jeroen Bosch op zondagavond van 20:00 tot 22:00 uur bij Radio 2 tot en met 2010. Ze is de vaste vervangster van Sander Guis in Music Matters op zaterdag en zondag van 06.00 tot 09.00 uur bij de NCRV op Radio 2.

Van mei 2009 tot 29 augustus 2010 presenteerde ze op zondagochtend van 04.00-07.00 bij de AVRO op Radio 1 De Nachtdienst. Sinds 16 september 2010 is De Jong te beluisteren in de nacht van donderdag op vrijdag bij MAX van 02.00 tot 06.00 uur op Radio 1 met Nachtzuster. Sinds 1 januari 2019 is dit programma een dag verschoven naar de nacht van vrijdag op zaterdag.

In mei 2015 mocht De Jong twee weken Bert van Losser vervangen tijdens Goeiemorgen Overijssel op Radio Oost. In 2016 mocht ze dit nogmaals twee weken doen. Daarnaast is Astrid de Jong ieder weekend op de zaterdag en zondag tussen 16.00 en 19.00 uur te horen op Omroep Gelderland.

Astrid de Jong is vaste invalster op NPO Radio 5
In 2007 werd de Jong genomineerd voor Beste Producer (GIEL / 3FM) bij de Radiobitches Awards van de Veronica Radioschool.
In 2017 werd zij samen met haar programma Nachtzuster (Omroep MAX) genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon.] (100+ Google reviews)

 

"Ik ben een regelmatige deelnemer van de medialunches georganiseerd door Janneke van Heugten / VIDM. Leerzaam, interactief en er komen zowel met de mediamensen maar ook met andere deelnemers mooie contacten uit voort."
- Geesje Duursma

"Ik ben lid van VIDM en schuif geregeld digitaal aan bij de medialunches. En nu zou je denken dat het misschien allemaal op hetzelfde neerkomt. Niks is minder waar. Elke keer leer je weer wat bij. Janneke zorgt voor kwaliteit."
- Aimee Van Der Sterren

"De medialunches van Janneke van Heugten zijn heel waardevol voor mij als ondernemer èn ook gewoon heel erg leuk om aan deel te nemen. Want hoe kom je er nou achter wanneer jouw "nieuws" of verhaal ook echt interessant is voor de media? Waar kun je op letten? Hoe kijken journalisten naar nieuwswaarde? Wat zijn handige media voor jou? Etc. Doordat er iedere keer een andere journalist als gast is blijft het boeien èn leerzaam."
- Amber Hackmann

"Mede door de tips van Janneke zijn wij al veel in kranten en tijdschriften gekomen."
- Greet Vonk


 

Inloggen bij VIDM


Inloggen

Wachtwoord vergeten? Herstel hier je wachtwoord